Bármilyen meglepő, nem iparkodnak a vizsgálattal a hatóságok Borkaiék ügyeiben

Egy hete minden nap kiderül valami a Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere körüli körről, audis telekügylet, offshore-cégek, étterembiznisz, forgalom nélküli céget irányító Borkai-fiú havi egymilliós fizetése, Borkai lányának céges kötődése, repülőgépek. Ez azonban nem elég az ügyészségnek, hogy munkába lendüljön – írja a 24.hu.

Az Azonnali megkereste a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészséget azzal kapcsolatban, hogy indítanak-e nyomozást akár a prostitúcióval, akár a felmerülő vagyon elleni bűncselekmények gyanújával összefüggésben. Azt a tájékoztatást kapták: nem érkezett hozzájuk feljelentés az ügyben, hivatalból pedig eljárást az ügyészség a kizárólag a médiában megjelenő, ellenőrizetlen információk alapján nem indíthat, konkrét adatok nélkül nem járhat el.

A válasz azért is furcsa, mert Tényi István többször is tett feljelentést, az Azonnali pedig arról ír, hogy Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő is így tett.

Hírdetés

A megyei rendőr-főkapitánysághoz több feljelentés és bejelentés is érkezett az ügyben, jelenleg ezek adattartalmát vizsgálják.

A Borkaihoz köthető ügyvéd is a történet egyik fontos szereplője lehet az eddig megjelentek alapján, ezért a portál megkereste a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamarát, hogy tervezik-e etikai vagy fegyelmi eljárás megindítását, esetleg az ügyvéd figyelmeztetését.

Havasi Dezsőtől, a kamara elnökétől a választ kapták, hogy természetesen nem örülnek neki, ha egy ügyvéd kollégájuk nem szakmai teljesítményével, hanem más okból kerül kerül reflektorfénybe ilyen negatív megítélésű ügyben, amiről magánvéleményük ugyan lehet, de eddigi ismereteik alapján kamarai teendőjük nincs. A későbbiekben esetleg hatósági intézkedések alapján tudnak fegyelmi ügyben eljárni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »