Bárka vagy fészek – Vetítő (ismétlés)

Bárka vagy fészek – Vetítő (ismétlés)

Adás:
2016. szeptember 26., hétfő 14.05
2016. szeptember 27., kedd, 14.05
2016. szeptember 28., szerda, 14.05
2016. szeptember 29. csütörtök, 14.05
2016. szeptember 30., péntek, 14.05
2016. október 2. vasárnap, 23.05

12 éven aluli nézőinknek nem ajánlott.

Szeptember 26., hétfő
Privatizáció – ismétlés
Rendezte: Magyar Ferenc

A privatizáció egy jobb jövőt hozó folyamatnak volt beállítva a nemzet számára. A filmben a történelmi mozgatórugókat és a visszaéléseket is megmutatjuk a teljesség igénye nélkül. A húzóágazatok megszűntek, a stratégiai vállalatok külföldi kézben, sok-sok vállalat került ingyen magánkezekbe vagy tűnt el.

Szeptember 27., kedd
Méregzöld mesék
Rendező: Szabó Attila

A film főhőse 10 év Németországban töltött év után hazaköltözött a segesvári családi házba, és civil aktivistaként kezdett új életet. Másfél éven át kutatott az erdőben és az egyszerű emberek közt. A famaffia nemcsak a rengetegekben végez visszafordíthatatlan pusztítást, az emberek közt is szedi áldozatait. A károsultak többsége csendes félelemben él, azon kevesek, akik vállalták arcukat, méregzöld történeteket meséltek.

Szeptember 28., szerda
133 nap – A Tanácsköztársaság története – ismétlés
Rendezte: Borsody István

Dicsőséges vagy éppen szégyenletes. A hazai történetírás nem fukarkodott a jelzőkkel, amikor a Magyar Tanácsköztársasággal foglakozott. Hetven éven át vagy csak pozitív vagy csak negatív köntösben mutatta be a 133 nap történetét. Fontos tisztázni, hogy pontosan mi és miért történt 1919. március 21-e augusztus 1-e között.

Szeptember 29. csütörtök
Béres József életútja – ismétlés
Rendezte: Kabay Barna

A Béres – csepp feltalálójának kalandokkal  és kihívásokkal teli életét idézik fel családtagok és kortanúk a Béres József életútja c. filmben.

Szeptember 30., péntek
Bárka vagy fészek – ismétlés
Rendezte: Fáy Réka

A magyar ökofalvak története a rendszerváltás körüli években kezdődik. A városi élettől menekülők az elnéptelenedett falvakat keresték, ahol nincs ipar, nincs nagyüzemi mező–gazdaság. Így találtak Visnyeszéplakra is. De vajon milyen motivációkat, megoldásokat és problémákat rejt egy ökofalu?

Október 2. vasárnap
Vasparipával a Székelyföldi legendáriumon – ismétlés
Rendezte: Fazakas Szabolcs

Gyöngyössy János öreg motorossal Szent László király legendáit kutatjuk Székelyföldön. Ebben a régióban maradt fenn a legtöbb misztikus történet a királlyal kapcsolatosan. A főszereplő történeti rajzolással foglalkozik, és számos ma már nem látható kápolnát és freskórészletet rekonstruál a legendák alapján.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »