Barcelona-edzők Debrecenben

Barcelona-edzők Debrecenben

Ma kezdődött a két, egyhetes turnusból álló labdarúgó utánpótlástábor, amelyet a Debrecen és az FC Barcelona közösen szervez a hajdúsági csapat pallagi edzőközpontjában. A táborban – amelynek irányelveit és programját a katalán klub dolgozta ki – csaknem 200 gyermek vehet részt.

„A legnagyobb hangsúlyt a labdakezelésre, a labdával való játékra fektetjük. Ez az, ami a nagycsapat játékára is leginkább jellemző, a magabiztos labdatartás. Azokat a jól bevált módszereket szeretnénk továbbadni az itteni gyerekeknek, amelyek a Barcelonát a világ egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelő együttesévé tette” – mondta el Mario Jordano Avila.

A pallagi edzőközpont műfüves pályáin az U7-estől az U14-es korosztályig rúgják a bőrt a gyerekek, napi két edzésen. A délelőtt tanult edzéselemeket délután már a gyakorlatba átültetve, mérkőzéseken tökéletesítik. Ez az első ilyen tábor Magyarországon, de mindkét fél hosszú távra tervez.

„Ő azt javasolta, hogy kezdjünk Barcelona-táborral, esetleg eggyel, kettővel, és akkor menet közben úgyis az idő arra elegendő lesz, hogy a táborok értékelése után nézzük meg annak a lehetőségét, hogy egy-két éven belül egy Barcelona-iskolát hozzunk létre Debrecenben, majd pedig a végén az akadémiák közötti együttműködésről is szó lehet” – fejtette ki Makray Balázs a tábor szakmai koordinátora.

A spanyol edzők munkáját nyolc helyi szakember segíti, akik később továbbadhatják a tanultakat a magyar tehetségeknek. Az első turnust csaknem 40 fiatallal kezdték meg a Debreceni Labdarúgó Akadémián.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »