Barcarozsnyó eleshet a síugró-világkupa megszervezésétől

Barcarozsnyó eleshet a síugró-világkupa megszervezésétől

Barcarozsnyó elveszítheti a női síugró-világkupa sorozat idei fordulójának szervezési jogát, ha az Ifjúsági és Sportminisztérium és a Román Sí- és Biatlonszövetség nem utalja ki a szervezési költségekből rájuk eső 120 ezer eurót – jelentette be pénteken Adrian Veştea, a Brassó Megyei Tanács elnöke.

barcarozs44_b

„Barcarozsnyó városának, ahol polgármesterként részt vállalhattam a megfelelő infrastruktúra kiépítésében, sikerült egy nemzetközi rangot kivívnia a téli sportesemények rendezésében. Mindez szertefoszolhat, ha elveszítjük az idei kiírás megszervezését” – idézte az Agerpres hírügynökség Veşteát, aki hozzátette: bízik abban, hogy Marius Dunca miniszter folyósítani fogja a támogatást.

A tanácselnök emlékeztetett: Barcarozsnyón szervezték 2013-ban az Európai Ifjúság Olimpiai Fesztiválját (FOTE), valamint a síugró-világkupa sorozat több fordulóját. Hozzátette: „nagyon elszomorítaná”, ha elmaradna a verseny éppen most, amikor „nem kell az erdőből hordani a havat”, mert hullott bőséggel.

Az idézett forrás szerint Barcarozsnyó saját költségvetéséből 40 ezer euróval járul hozzá a szervezési költségekhez. A Brassó megyei tanácselnök bízik abban, hogy a brassói születésű sportminiszter nem hagyja megszakadni a sorozatot.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »