Baráti levél Stoffán Györgynek a gyűlölködésről

Nagy Ervin, a PolgárPortál főszerkesztője jóvoltából állandó szerzője lehetek a PolgárPortálnak, amiért nagyon hálás vagyok. Ma ugyanitt megjelent Stoffán György írása Rügyező lámpavasak szerte Európában címmel, amelynek nagyon sok állításával, kitételével nem értek egyet. Így nem kerülhetem meg, hogy reagáljak rá, bár nem jó kedvvel.

Kedves Stoffán György!

Négy alkalommal féregnek, háromszor söpredéknek titulálja azokat a baloldaliakat, akik az Európai Parlamentben a migránsok kényszerbetelepítését és a kényszerbetelepítést elutasítókkal szemben pedig szankciókat szavaztak meg.

Minden népirtás és minden polgárháború úgy kezdődik, hogy emberek egy csoportjáról kijelentik, hogy valójában nem emberek, nem érdemlik meg az emberséges bánásmódot, a tiszteletet. Megbélyegzik őket, mint nem csak felesleges, de egyenesen káros elemeket, akik nélkül „mi” előbbre lennénk. (A megbélyegzéssel kapcsolatban bővebben itt fejtem ki a véleményemet.) Innét már csak egy lépés addig, hogy nincs rájuk szükség, ki kell őket iktatni, meg kell őket ölni. Ön nem riad vissza ettől sem, hiszen sajnálkozik, hogy nem volt akasztófás igazságtétel a rendszerváltáskor. Cikke végén kilátásba helyezi, hogy ami késik, nem múlik, hiszen „a lámpavasak rügyeznek… de immár egész Európában”.

Tisztelt Stoffán úr! Nem átall úgy tenni, mintha ez az uszítás, öldöklésre való felszólítás, mások halálának kívánása összhangban lenne a krisztusi tanítással vagy a keresztény kultúrával, aminek a háttérbe szorulását siratja. Ez volna a felebaráti szeretet?! Én nem keresztény vagyok, hanem zsidó, de keresztény barátaimtól, akikkel szövetségesek vagyunk a kommunizmus örökségének felszámolásában és a balliberális véleménydiktatúra elleni harcban, nem ezt tanultam a kereszténységről. Politikai ellenfeleinket politikai harcban akarjuk legyőzni, nem a lámpavasra akarjuk őket felhúzni. Tudomásul kell venni, hogy a baloldalt nem lehet megszüntetni, velünk maradnak a hívei, részben a baloldali gondolat nagy hagyományai miatt, részben azért, mert emberek a saját vágyaikat és érdekeiket látják benne tükröződni – akár igazuk van, akár nincs.

A másik, ami feltűnő az Ön írásában, a zsidók elleni leplezetlen gyűlölet. Ez nem csak Önre jellemző, a jobboldalon sok írásban találkoztam már a felhozott toposzokkal. Eszerint a baloldaliak és a zsidók megkülönböztethetetlenek egymástól. „Ismét lekezelő és szánakozó mosoly ült ki a liberális, a zsidó, a cionista európai politikusok arcára, mert hiszen ezért fizetik ezt a mocskos, bűnözőkkel teli  magyarországi baloldali csürhét” – írja.

A jobboldalon a „cionista” jelzőt sokan gyakorlatilag a „rohadt, szemét zsidó” szinonimájaként használják, abban a reményben, hogy így szalonképes. Mások egyfajta zsidó faji felsőbbrendűségi ideológiának vélik. Nyilvánvalóan fogalmuk sincs, hogy mit jelent a cionista. Elárulom: a cionizmus politikai mozgalom, szerinte a zsidóság nem csak vallás és nép, hanem nemzet is, amelynek természetes nemzeti otthona Izrael. A nem egyszer antiszemita európai nemzeti mozgalmakkal párhuzamosan és rájuk válaszul jött létre. A cionisták szerint miden zsidónak Izraelben a helye. Ebből logikusan következik, hogy ha az antiszemiták értenék, mi a cionizmus, nekik kéne a leghangosabb támogatójának lenni, mert a cionizmus sikere esetén megszabadulhatnának Európában a zsidóktól. De nem értik, Ön sem.

A másik, tájékozatlanságból, műveletlenségből és előítéletből eredő sajnálatos hiba, hogy a „zsidót” valami egynemű dolognak képzeli. Pedig van vallásos zsidó és ateista zsidó, Izrael-barát és Izrael-ellenes zsidó, jobboldali zsidó (mint én) és baloldali zsidó. Ők egymással is harcban állnak, természetesen, így semmilyen tekintetben nem vehetők egy kalap alá.

Van egy ország, ahol külföldről, EU-s és norvég pénzekből támogatott „civil” szervezetek megpróbálják aláásni a kormány hitelét. A „civilek” jelentései alapján sorozatosak a nemzetközi elmarasztalások. A kormányfőt korrupciós vádakkal illetik. Bírálják azzal, hogy elszigeteli országát a művelt Nyugattól, nacionalista, kokettál a szélsőjobboldallal. Nem tesz eleget az emberi jogi követelményeknek, például lezárja a határokat az afrikai bevándorlók elől, mert az ország kultúráját és etnikai összetételét nem hajlandó megváltoztatni. Az országban rendkívül nagynak tartják a határt illegálisan átlépő terroristák jelentette veszélyt is. Az Európai Unióban rossz hírét keltik, szankciókat sürgetnek ellene. Amerika nyomást gyakorol rá, hogy változtasson bel- és külpolitikáján.

Nem, nem Magyarországról és Orbánról írok, hanem Izraelről és Netanyahuról. Ezért is mérhetetlenül ostoba és félrevezető általában zsidókról írni, és összemosni őket a baloldallal.

(A képen tiszti különítményesek akasztanak egy baloldalit Tabon, 1919-ben.)

 

The post Baráti levél Stoffán Györgynek a gyűlölködésről appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »