Bárándy Gergely: Számomra vállalhatatlanná vált a folytatás

Bárándy Gergely: Számomra vállalhatatlanná vált a folytatás

„A mai napon jeleztem pártelnök úrnak, hogy nem kívánok indulni a 2018-as országgyűlési választáson. Más párt színeiben és függetlenként sem. Egyúttal lemondtam párttisztségemről is” – írja közleményében Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője. A parlamenti ciklus végéig az MSZP frakciójában folytatja munkáját.

„Jelen helyzetben és a jelenlegi viszonyok között, országgyűlési képviselőként, számomra vállalhatatlanná vált a folytatás. Most visszatérek civil szakmámhoz, az ügyvédséghez, s így több időm jut majd a tudományos munkámra is” – fogalmazott Bárándy.

Hírdetés

Leszögezte, hogy „ez nem feladást jelent, nem jelenti azt, hogy a jövőben ne vállalnék majd közéleti szerepet, s hogy ne keresném továbbra is aktívan annak a módját, hogy egy egységes, de legalábbis egységesebb demokratikus ellenzék megteremtésével, miként lehet visszatéríteni Magyarországot a jogállami fejlődés útjára”.

Azt írta, kampányidőszakban ezen túl mindösszesen annyit tehet, hogy sok sikert kíván az ellenzéknek, elsősorban is az MSZP-nek a választáshoz, utána pedig a demokratikus oldal újjászervezéséhez.

„Megtisztelő volt három parlamenti cikluson keresztül képviselőként szolgálni a hazám és a magyar baloldalt, amelynek igenis van helye, szerepe és jövője. A múltat nem megtagadva, de meghaladva és hátrahagyva. Tisztelettel köszönöm mindazoknak, akik munkámban támogattak és segítettek” – zárta közleményét Bárándy Gergely.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »