Bannon: Orbán Viktor jelenleg kimagasló alak Európában

A magyar miniszterelnök és az új olasz belügyminiszter újraértelmezi a demokráciát Európában – így véli Donald Trump elnök korábbi kampányfőnöke. Stephen K. Bannon – aki a múlt hónap végén személyesen is találkozott a magyar miniszterelnökkel Budapesten – a The Spectator nevű brit lap internetes oldalán azt írta: Orbán Viktor jelenleg kimagasló alak Európában, aki hatékonyan elűzte Soros Györgyöt és a Nyílt Társadalom Alapítványát Budapestről – közölte az M1 Híradója.

„Orbán és Salvini újraértelmezi a demokráciát Európában” – ezzel a címmel közölte Stephen K. Bannon írását a The Spectator internetes kiadása. Trump elnök korábbi kampányfőnöke, aki a múlt hónapban a magyar fővárosban tett látogatást azt írta, Budapesten találkoztam Orbán Viktorral, aki többször elutasította az Európai Unió „liberális demokrácia” fogalmát, vagy ahogyan egyesek elkezdték felismerni a demokráciát, „a népképviseletet demos, az az a nép nélkül”.

A kormányfőről szólva hangsúlyozta, ő jelenleg kimagasló alak Európában, a magyar miniszterelnök hatékonyan űzte el Soros Györgyöt és a Nyílt Társadalom Alapítványát Budapestről. A tanácsadó a cikkben kitért az áprilisi választásokra is, kiemelve, hogy Orbán nemrég hatalmas választási győzelmet ért el, azzal kampányolva, amit ő a keresztény demokráciának nevez.

Hírdetés

Stephen K. Bannon május végén tartott előadást Budapesten, ekkor fogadta Orbán Viktor a Parlementben.

„Az Amerikai Egyesült Államok örülne, ha olyan fal állna a déli határán, mint ami Magyarországot védi” – mondta akkor az M1-nek adott exkluzív interjújában Stephen K. Bannon. Donald Trump amerikai elnök egykori vezető kampánystratégája úgy fogalmazott, az USA déli határa egy vicc.

A szakember arról is beszélt, egyértelművé vált, hogy Európában is megunták az emberek, hogy diktátumokat kapnak Brüsszelből. A kampánystratéga azt mondta, Magyarországot és miniszterelnökét azért érik folyamatos támadások, mert Orbán Viktor világpolitikai szereplővé lépett elő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »