Bankszámlán is fogadják az adományokat (Kommandói tűzkárosultak megsegítése)

Bankszámlán is fogadják  az adományokat (Kommandói  tűzkárosultak  megsegítése)

Folyamatosan érkeznek az adományok Kommandóra, szűkebb és szélesebb körben is zajlik a gyűjtés a tűzkárosultak megsegítésére – Bukarestből egy kamionnyi adomány érkezett, és még visszatérnek. Több bankszámla is nyílott a pénzadományok fogadására, de egyet, a Máltai Szeretetszolgálat által nyitottat tartják hivatalosnak – mondta el Kocsis Béla, Kommandó polgármestere.

Ez egy biztos számlaszám, egyházak, magyarországi támogatók is ide utalják adományaikat, a megyei tanács RMDSZ-frakciójának pénzbeli felajánlása is ide érkezik. A Máltai Szeretetszolgálat tevékenysége közismert, nincs politikai elkötelezettsége, biztos helyre érkeznek a pénzadományok, melyeket később az újjáépítésben használnának fel – húzta alá az elöljáró. Hogy minden rendben legyen, igyekeztek rendszert felállítani az adományok fogadására és továbbítására a károsultak felé – fűzte hozzá Kocsis Béla.

A szándék az, hogy a teljes sorházat újjáépíthessék. A költségeket több forrásból kívánják biztosítani. Egyrészt az adományok révén, de a megye kormánymegbízottjának közreműködése révén kormánypénzeket is le szeretnének hívni a finanszírozásra – a szükséges dokumentáció készülőben van. A kommandói tanács a maga során épületfát tud felajánlani, a törvényes keretek között – számolt be Kocsis.

Hírdetés

A kisebb tételekben érkező segélyeket egyenesen a károsultaknak adják át az adományozók. A nagyobb tételeket – legyen szó élelmiszerről, ruháról, bútorról, háztartási kellékekről – a kultúrotthonban veszik át. A megbízott Kádár Kató helyi tanácsos, ő szoros kapcsolatot tart a károsultakkal, jelzi feléjük a szállítmányok megérkezését, majd ezeket átadja az érintetteknek (telefonszáma: 0768 796 657). Ezt a rendszert állították fel a kezdetben tapasztalt adományozási zűrzavar rendezésére – tudtuk meg Kocsis Bélától.

Kádár Kató elmondta: létrehoztak egy zárt messengercsoportot, ezen keresztül valósul meg a kapcsolat a károsultakkal, így értesíti őket, ha adomány érkezett, ha a hivatalos ügyintézés kapcsán merülnek fel tennivalók. A nagyobb adományok lerakásában a károsultak is közreműködnek. Ha kisebb készpénzadománnyal vagy romlandó élelmiszerrel érkezik valaki, akkor azonnal hívják a károsultakat, egyenesen nekik adják át az illető összeget vagy élelmet. Az adományok átvételét, átadását fotókkal dokumentálják – tudtuk meg Kádár Katótól.

A polgármester kihangsúlyozta: minden adományozót kér, hogy a banki átutalással küldött pénzösszegeket a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókja által, a BRD bankban nyitott bankszámlára küldjék: RO60 BRDE 1505 V403 4753 1500.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »