Bánja tettét a nagyszüleit meggyilkoló férfi

Bánja tettét a nagyszüleit meggyilkoló férfi

Megkezdődött a pere annak a férfinak, aki tavaly áprilisban brutálisan meggyilkolta saját nagyszüleit. Az idős párnak azért kellett meghalnia, mert nem adtak pénz megszorult unokájuknak. A férfi azt mondta a mai tárgyaláson: megbánta tettét.

Uzsorásoknak és egy pénzintézetnek is tartozott az a 28 éves férfi, aki tavaly áprilisban pénzt kérni ment nagyszüleihez egy hosszúpályi házba. Miután az idős pár nem segített neki, végzett velük. A két holttestet csak másnap este a férfi édesanyja, mostohaapja és 12 éves kishúga találta meg.

Egy magával vitt húsbárddal, valamint egy ott talált késsel sújtott le nagyszüleire. A férfit két nappal később fogták el, beismerte tettét. Azóta előzetes letartóztatásban van, kedden tárgyalták először az ügyét, ahol ragaszkodott a korábban tett vallomásához.

„Az ütés a néhai sértett feje jobb oldalát érte, melynek hatására megrogyott, a vádlott ezután még két alkalommal ugyancsak nagy erővel arc- és fejtájékon ütötte a sértettet a nála lévő húsbárddal. Melynek hatására az idős sértett a földre esett, az ágy mellé” – mondta a tárgyalás során Pataki Béla ügyész.

A férfi végül néhány ékszert vitt el, és 126 ezer forint készpénzt, amiből vacsorázni vitte családját. Azt állítja: az életszínvonala fenntartására volt szüksége a pénzre, de megbánta tettét. Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal vádolják. A Debreceni Törvényszék októberben tanúmeghallgatásokkal folytatja az ügyet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »