Bánhidi Ákos: Liu Shaoang ellen nem volt fegyverük az ellenfeleknek

Bánhidi Ákos: Liu Shaoang ellen nem volt fegyverük az ellenfeleknek

Olyan feszültség szabadult fel a szakmai stábból, hogy az a csoda, hogy a helyén maradt a korcsolyacsarnok teteje – mondta a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott menedzser-edzője.

A családtagok, a barátok és az újságírók mellett több száz szurkoló fogadta délelőtt a Gyakorló Jégcsarnokban a pekingi téli olimpiáról hazatért rövid pályás gyorskorcsolyázókat.

„Nagyon boldog vagyok, hazajönni mindig nagyszerű, akárhol is vagyok. Csodálatos érzés látni ezt a sok-sok embert, aki kijött minket üdvözölni. Nagyon elégedett és boldog vagyok azzal, amit sikerült elérni” – mondta Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője és menedzsere.

A csapat teljesítményéről, a három éremről és a 20 olimpiai pontról azt mondta, ebben a sportágban a tervezett eredményesség szerinte fikció.

Hírdetés

„Mindig úgy állok hozzá, hogy van egy adott feladat és ebből szedjünk ki mindent, ami létezik, mert mindenki láthatta, mennyi mindennek meg kell megfelelni az embernek, hogy végül eredményesen térhessen haza egy versenyről, ezért én nem is nagyon szeretek előre számolgatni. A munkát elvégeztük, mindent beleraktunk a versenyzők és mi is, és abban reménykedtem, hogy ez az eredményességben majd meglátszik, és boldog vagyok, mert úgy vélem, hogy meglátszik” – mondta az ünnepség után.

Liu Shaoang 500 méteren szerzett aranyérme után annyi feszültség szabadult ki a stábból, hogy Bánhidi Ákos csodálkozik, hogy megmaradt a stadion teteje. A Liu Shaolin Sándortól elvett aranyérem és a címvédő férfiváltó kudarca után nagyon vágytak arra, hogy megmutassák, még komolyabb teljesítményre is képesek lehetnek a versenyzőik. A feszültséget még fokozta, hogy az 500-as előfutamokban a másik két magyar hamar elvérzett, pedig nem voltak esélytelennek ők sem, de aztán Liu Shaoang menetelt úgy végig, hogy senkinek sem adott esélyt arra, hogy elvigye előle az aranyat.

„Teljesen biztos akkor voltam az aranyéremben, amikor kiírták a nagy kivetítőn az eredményt, bár senkihez sem ért hozzá és végig tisztán, rajt-cél győzelmeket aratva nyerte meg ezt az olimpiai számot” – tette hozzá az edző.

Bánhidi Ákos úgy látta, hogy az elődöntő volt a legkeményebb, utána tudta, hogy a döntőben már ő a legesélyesebb.

„De ez egy olyan sportág, ahol ötvennel száguldoznak a jégen emberkék, és bármi megtörténhet. Azt biztosan tudtam, hogy a legesélyesebb ebben a futamban, és minden, amit az arcáról le lehet-e olvasni arról árulkodott, hogy olyan flow-ban van, ami ellen nincs igazán a többieknek megfelelő tölténye a fegyverben” – mondta Bánhidi Ákos.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »