Bangóné repült az MSZP-ből, Jakab maradhat a Hídban?

Bangóné repült az MSZP-ből, Jakab maradhat a Hídban?

Nem tudni, hogy a Híd platform vezető politikusai mennyire követik nyomon a magyarországi eseményeket. Az ellenzéki oldal történéseire felkapják-e a fejüket akkor, ha a belügyeikkel párhuzamba állítható dologra derül fény.

Az bizonyára nekik is feltűnt, hogy az MSZP mindenféle teketóriázás nélkül megszabadult Bangóné Borbély Ildikótól, a párt országosan ismert politikusától, országgyűlési képviselőjétől, miután kiderült, életrajzában hazudott a diplomájáról. A párt jelezte, minden további együttműködést megszakítanak vele! Az MSZP közleményéből az is kiderült, hogy Bangóné Borbély Ildikó a továbbiakban nem tagja a szocialista pártnak, és nem is indítja őt az áprilisi választáson. Ráadásul felszólították, hogy adja vissza a mostani parlamenti mandátumát is.

Megsüvegelendő a gyors és adekvát reakció a párt részéről a csalással szemben.

Mit tesz Isten, a Felvidéken is van egy hasonló diploma-ügy, egy Jakab-ügy, amely elég jól el lett sumákolva, a felmerült kétségek nem lettek érdemben megcáfolva. Tudvalevő, hogy a Híd annak idején pártként, most pedig platformként sem vonta felelősségre képviselőjét, a felmerült gyanú alapján meg sem kérdőjelezte Jakab egyetemi végzettségét.

Hírdetés

Történt ugyanis, hogy kételyek merültek fel Jakab Elemér Ukrajnában szerzett diplomájával és magiszteri címének jogos használatával kapcsolatban, amelyre Somogyi Szilárdnak, lapunk munkatársának oknyomozása derített fényt. Az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar karán ugyanis a nemzetközi kapcsolatok tárgyat, amelyet Jakab végzett, csak 2014-től oktatják magyarul, a Híd akkori parlamenti képviselője pedig 2013-ban szerzett az egyetemen diplomát, állítólag ukrán vagy angol nyelvtudás nélkül. Diplomamunkája pedig nem hozzáférhető az egyetem könyvtárában!

A másik, ami döcög a hidas politikus életrajzában, az a magiszteri cím, amit Jakab mindenhol használ (Matovič legalább mellőzi). Értesüléseink szerint ugyanis az EU-s országok gyakorlatától eltérően Ukrajnában nem jár, így senki sem használja a mindennapokban az a mesterképzés (magiszter) után a rövidített Mgr. titulust.

Amennyiben a végzettséggel nem jár titulus az adott országban, akkor az illető sem jogosult a titulus használatára.

Amíg tehát az MSZP sajtóközleményében az áll, hogy a párt közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza, a Híd platformja hasonló esetben nem önt tiszta vizet a pohárba, ami rossz fényt vet az egész pártra. Hiszen a választók szerint Jakab Elemér már nem a Híd, hanem a Szövetség politikusa.

Pedig csak annyit illene közölni a nyilvánossággal, hogy Jakab Elemér diplomájával és titulusával szemben felmerült kétségek ezért és ezért bizonyítottan alaptalanok. Vagy pedig gyorsan búcsút kellene inteni a csalás gyanújába keveredett politikusnak. Úgy, ahogy ezt az MSZP tette Bangónéval!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »