Bangó beszéd

Az MSZP szerint az Orbán-kormány család- és gyermekellenes politikát folytat, amelyben csak “üres lufinak” tekinthető intézkedések szerepelnek.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek telefonon azt mondta: nem lehet felhőtlenül örülni a gyermeknapnak, mivel a kabinet egyértelműen lemondott a gyermekekről és jövőjükről.

Az ellenzéki politikus szerint ennek bizonyítéka a jövő évi költségvetési javaslat, amelynek a szociális szféra és a családok a legnagyobb vesztesei.

“A gyermekek szempontjából ez a cserbenhagyás költségvetése” – mondta Bangóné Borbély Ildikó, aki hangsúlyozta, hogy “az immár nyolc éve változatlan mértékű családi pótlékot” az MSZP emelte utoljára.

A szocialista képviselő szerint éppen ezért itt lenne az ideje, hogy a kabinet növelje ezt a támogatási formát, hasonlóan a gyeshez.

“Soha nem volt még ennyi szegény és éhező gyermek Magyarországon, ami azt mutatja, hogy a kabinet gyermekéhezés elleni fellépése csak üres lufi” – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány annak ellenére nem tartja családnak és kivonja az adókedvezmények sorából az élettársi viszonyt, hogy a gyerekek 42 százaléka ilyen kapcsolatban születik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »