Baltával zárta a vitát a 17 éves fiatalember

Baltával zárta a vitát a 17 éves fiatalember

Baltával zárta a vitát a 17 éves fiatalember

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú ellen emberölés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt, a vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Hírdetés

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. évtől haragos viszonyban volt az apja testvérével, aki nehezményezte, hogy a vádlott egy másik büntetőeljárásban az apjára terhelő vallomást tett.

2019. január közepén a vádlott egy borsodi faluban ismerőse lakásán tartózkodott, ahová az esti órákban megérkezett az apja testvére. Itt a továbbiakban együtt italoztak, amelynek során a vádlott és a férfi között veszekedés alakult ki, ugyanis a férfi szemére vetette a vádlottnak, hogy a saját apját feldobta a rendőrségen, és ezért egyszer arcon ütötte.

A vádlott kiment a szobából, de nem hagyta el a lakást, hanem egy másik helyiségben maradt. Amikor a férfi el akart menni az ingatlanból, a vádlott a szobában talált balta élével hátulról egyszer fejen ütötte.

A sértett félig megfordult, ekkor azonban a vádlott újból fejen ütötte, amitől hasra esett. A földön fekvő, vérző fejű sértettet a vádlott ismételten meg akarta ütni, azonban ezt észlelte a vendéglátójuk. Az ingatlanban lakó férfi azért, hogy megakadályozza a bántalmazást, bal karját az ütés irányába emelte, ily módon a balta éle a kezét érte. A vádlott ezután eldobta a baltát, és kiszaladt a lakásból. A kezén megsérült férfi a szomszédtól kért segítséget.

A bántalmazás következtében a vádlott apjának testvére 8 napon túl gyógyuló koponyacsont törést szenvedett, míg a védelmében beavatkozó férfi sérülése ugyancsak súlyos, 8 napon túli.

Az ügyészség a vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »