Baloldali karnevál

(…) „A szocialista pártnak van miniszterelnök-jelöltje és ezen egyvalaki változtathat, maga Botka László ”- jelentette ki az MSZP elnöke az Inforádió Aréna című műsorában.

Molnár Gyula közölte: Botka László feltételei ugyanazok, amelyek szerepeltek az ő elnöki programjában is: a közös listaállítás, a szavazatszerző képesség alapján összeállított egyéni jelöltek és egy új baloldali politikai program megalkotása.

A pártelnök beszélt arról is, hogy az MSZP-nek a 106 körzet többségében megvan a jelöltje. Arra kérte a többi baloldali pártot, hogy jó lenne, ha minél hamarabb megneveznék a jelöltjeiket, különben félő, hogy elmarad az előválasztás.

A többi párt is megszólalt

Az Együtt azt írta: továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy egy olyan listát is készítenek majd, amely az MSZP-DK közös listája mellett alternatívát jelenthet azoknak, akik kiábrándultak a baloldali pártokból. Azt nem közölték, hogy ezt mikor hozzák nyilvánosságra, de jelezték, hogy szerintük a nyilvános üzengetés és feltételszabás árt a kormányváltásnak.

A Párbeszéd közölte, hogy örülnek annak, hogy az MSZP a maga részéről megnevezte a miniszterelnök-jelöltet, és amint eljön az ideje, ők is bemutatják az általuk támogatott kormányfőjelöltet.

Kellő időben a MoMa is megnevezi majd saját miniszterelnök-jelöltjét – írta a Bokros Lajos vezette csoport. Szerintük Molnár Gyula csak az MSZP jelöltjét nevezte meg.

A DK egyelőre nem válaszolt a Híradó megkeresésére.(…)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »