Baloldali aktivistát vertek szélsőjobbosok Keszthelyen

Péntek este Keszthelyen megverték Molnár Tibornak, az Együtt ajka–tapolca–sümegi képviselőjelöltjének keszthelyi aktivistáját – számolt be az esetről maga a képviselőjelölt. Mint elmondta, egy szórakozóhelyről kiérve két szélsőjobboldali, magát az Erő és Elszántság párt tagjának mondó fiatal „Liberális köcsög!” felkiáltásokkal támadt rá. Az aktivista sérüléseiről orvosi látlelet készült, és könnyű testi sértés miatt feljelentést tett az ügyben.

Molnár Tibor szerint az Orbán-kormány és a Jobbik egyaránt felelős az ilyen tragikus esetekért. Előbbi azért, mert a gyűlölet szításával érte el, hogy ilyen esetek előforduljanak, mivel az Együtt aktivistájának rugdosása közben a bántalmazók migránsoztak és kommunistáztak is. Utóbbi pedig azért, mert az Erő és Elszántság a szélsőjobboldali eszméket valló Identitesz és a korábban a Jobbikkal szoros kapcsolatot ápoló Betyársereg egyesüléséből született meg.

Az eset kapcsán az Együtt ismételten arra szólítja fel a Fideszt, hogy „fejezze be az ostoba, káros gyűlöletkeltést, amit illegitim hatalma megtartása érdekében folytat. Az Orbán-rezsim leváltása után az új kormánynak érdemben kell tennie az előítéletek, az egymás közti gyűlölet csökkentéséért.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »