Baloga: Fizetés nélkül maradhatnak újévre a költségvetési dolgozók

Viktor Baloga parlamenti képviselő felszólította a kárpátaljai honatyákat, hogy megyénk érdekeire való tekintettel legyenek következetesek a 2017. évi költségvetés elfogadásakor.

– Nehéz elhinni, de míg a hatalom „intenzív bummról” beszél, a kárpátaljai költségvetési szféra dolgozói fizetés nélkül köszönthetik az újévet, az iskolák, kórházak és óvodák pedig villany és fűtés nélkül maradhatnak – jelentette ki a Mukachevo.net portálnak Baloga hétfőn. – Már jelen helyzet szerint sincs pénz a bérekre. A megyének 149,8 millió hrivnyára van szüksége.

A képviselő közölte, hogy az ügyben a kormányfőhöz és a pénzügyminiszterhez fordul – tudatja a Kárpátalja hetilap internetes változata. A független honatya jelezte azt is, hogy csak azzal a feltétellel szavazza meg a 2017. évi költségvetést, ha abban a bérek mellett Kárpátalja fejlesztésére – beruházásokra és útjavításra – is elégséges forrást különítenek el.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: Viktor Baloga, fizetés, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán politika, politika, 2017-es költségvetésForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »