Balog Zoltán: megtapasztaltuk, hogyan lesz a "bajból áldás"

Balog Zoltán: megtapasztaltuk, hogyan lesz a "bajból áldás"

Nem csak kenyérrel… címmel jelent meg Balog Zoltán könyve, amely a koronavírus hazai megjelenésétől kezdve egészen júliusig gyűjti egybe a református lelkész beszédeit, imádságait, írásait. Az ünnepi könyvhétre megjelenő kötetet egy pódiumbeszélgetésen mutatták be.

Az egyház feladatának nevezte Balog Zoltán református lelkész, hogy tanítson, útmutatást adjon különböző élethelyzetekben az embereknek.

Hírdetés

Balog Zoltán Nem csak kenyérrel… című könyvének budapesti bemutatóján, a Hold utcai református templomban azt mondta: a lelkész feladata segíteni az embereknek abban, hogyan éljenek amikor betegek, amikor konfliktusaik vannak a szüleikkel, a házastársukkal vagy a gyermekeikkel. Ezt a segítséget azonban a lelkész csak úgy adhatja meg, ha maga is “átküzdi magát” ezeken az élethelyzeteken.

Arról beszélt: különös módon a koronavírus-járvány első szakaszát, a húsvét előttől pünkösd utánig tartó hónapokat a Hold utcai református közösség és a közösség lelkészeként ő maga is “áldott időszakként” élte meg. Minden nap megtapasztalták, hogyan lesz a “bajból áldás”, a rosszból jó.

A kötetben Balog Zoltán márciustól augusztusig online istentiszteleteken elhangzott igehirdetései, megjelent írásai, interjúi, videoüzenetei és Facebook-bejegyzései szerepelnek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »