Balog-völgyi II. Rákóczi Ferenc Otthoni Vetélkedő: virtuális díjátadás

Balog-völgyi II. Rákóczi Ferenc Otthoni Vetélkedő: virtuális díjátadás

A Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete még a Rákóczi-emlékév keretében hirdette meg a nagyságos fejedelemről szóló vetélkedőt. Sajnos a koronavírus-járvány nem tette lehetővé, hogy személyes részvétellel szervezzék meg a találkozót, s azóta az ünnepélyes kiértékelést sem tudták megtartani. Maradtak a virtuális eszközök.

A világháló és a közösségi média segítségével még tavaly sikerült megvalósítani a vetélkedőt, melyet átneveztek Balog-völgyi II. Rákóczi Ferenc Otthoni Vetélkedőre.

2020. március 27-én mindenki a saját otthonában alkotott. A versenyre jelentkező diákok a Rákóczi Szövetség Gömörben Facebook-oldalán találták meg a feladatlapokat.

A technikát szabadon megválaszthatták, s amint elkészültek, e-mailben kellett beküldeniük a rajzról készült fotót. A felső tagozatos tanulóknak kvízfeladatot kellett kitölteniük. A munkájukat a szülők mellett az osztályfőnökök, felkészítő pedagógusok és az iskolaigazgatók segítették.

A hivatalos kiértékelésre 2020. április 8-án, II. Rákóczi Ferenc halálának évfordulóján került volna sor, de az még mindig csak a Rákóczi Szövetség Gömörben Facebook-oldalon valósulhatott meg, ahol közönségszavazásra is lehetőség volt.

Hírdetés

Azóta eltelt egy év. A helyi szervezet végig reménykedett benne, hogy meg tudja tartani a hivatalos, személyes kiértékelést és díjátadást. Sajnos ezt azóta sem teszi lehetővé a járványügyi helyzet.

Még tavaly ősszel az alsó tagozatos gyermekek és családjaik megkapták a program keretében a Családlánc ajándékát.

Az I. kategória győztese Gazso Vanesa a Cakói Alapiskolából. Az I. kategória 1. helyezettje és közönségdíjasa 2020-ban Hencz Anna Fruzsina Bátkából. A 2. helyen Simko Róbert végzett Nagybalogról. A 3. helyet Mogyoródi Róbert érte el Cakóból. A II. kategória 1. helyezettje a nemesradnóti Balog Csilla lett a Bátkai Alapiskolából. A III. kategória 1. helyén a rakottyási Rencsok Nikolett végzett szintén a Bátkai Alapiskolából.

Mindenkinek szívből gratulálunk. A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki azoknak, akik bekapcsolódtak a megmérettetésbe, s foglalkoztak II. Rákóczi Ferenc életével.

II. Rákóczi Ferenc 286 éve, 1735. április 8-án hunyt el száműzetésben, Rodostón. Legyen áldott a nagyságos fejedelem emléke!

A Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete bízik benne, hogy 2021/22-es tanévben már személyesen is találkozhatnak, s meghallgathatják Kun Ferencz országos alelnök előadását II. Rákóczi Ferencről.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »