Balhé és dráma után ikszeltek a csehek a horvátokkal

Balhé és dráma után ikszeltek a csehek a horvátokkal

Az Eb eddigi legparázsabb meccsén játszott döntetlent a két szláv csapat, és ezt tessék szó szerint érteni. Sokáig úgy tűnt, hogy Horvátország behúzza a győzelmet, 2-0-ra is vezettek, aztán a horvát szurkolók görögtűz-parádéja által megspékelt végjátékban Csehország feltámadt, és életben tartotta esélyét a továbbjutásra.

A második csoportkörben kezd élessé válni a helyzet a franciaországi Európa-bajnokságon, a koraesti Csehország-Horvátország találkozón például előbbi kiesése volt a tét. Ehhez képest rendkívül enerváltan, átütő erő nélkül léptek pályára a csehek. A horvátok már az első percektől kezdve irányították a játékot, dupla annyit passzoltak, és sorra alakították ki a helyzeteket.

Végül a 37. percben egy labdaszerzés után Perisic egyéni akciója meghozta a vezető gólt Horvátországnak. A második játékrészben nem változott lényegesen a játék képe, egy újabb labdaszerzés után pedig Ivan Rakitic került ziccerbe az 59. percben. A Barca sztárja hanyag módon pöccintette el a labdát Petr Cech feje felett, 2-0. Eldőlni látszott a találkozó, Cacic le is kapta a pályáról Modricot pihentetés céljából.

A meccs végén azonban slusszpoénok sora következett. Először is a semmiből szépített Csehország; negyedórával a vége előtt Rosicky beadásából a csereként beállt Skoda csúsztatott a lustán vetődő Subasic kapujába. A 90. perchez közeledve még érthetetlenebb jelenetsorok következtek. A helyi biztonsági erők felsorakoztak a horvát szurkolótábor elé, akik kisvártatva görögtüzeket kezdtek el dobálni a pályára. Petárda is robbant, perceken át állt a játék, végül a horvát játékosok hathatós közreműködésével sikerült lecsillapítani a horvát drukkereket, akik egymás közt is elkezdtek bunyózni.

Jöhetett a maratoni hosszabbítás, az angol Clattenburgh 9 percet tett rá a rendes játékidőre. Meg is lett az eredménye cseh szempontból, ugyanis egy felívelés után a 93. percben Domagoj Vida, a horvátok addig nagyszerűen teljesítő hátvédje kézzel ütött bele a labdába. Jöhetett a jogos tizenegyes, Tomas Necid pedig nem hibázott. A majdnem 100 percig tartó összecsapáson több változás nem történt, a csehek őrületes hajrával mentették meg becsületüket, hiszen az utolsó csoportkör előtt még maradt esélyük a továbbjutásra. A horvátok nyeregben voltak a legvégéig, a történtek fényében azonban egy csinos UEFA-büntetésre számíthatnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »