Balesetveszélyes mozgásparkok?

Balesetveszélyes mozgásparkok?

Súlyos sérülést szenvedett egy hétéves gyermek a sepsiszentgyörgyi Ág utcában felállított mozgásparkban, melynek nyomán elveszítette bal kezének egyik ujjpercét. A hónap közepén történt eset kapcsán a fogyasztóvédelmi felügyelőség indított eljárást feljelentés alapján, és több rendellenességet is találtak a mozgáspark kialakításában és működtetésében – jelentette keddi közleményében a hatóság.

A felügyelőség közlése szerint a helyszíni ellenőrzésen egyebek mellett megállapították, hogy a mozgáspark túl közel fekszik egy játszótérhez, és vélhetőleg a gyermek onnan érkezett. A hatósághoz érkezett bejelentés szerint az áldozat egy forgó eszközbe csípte be az ujját, és sebészeti beavatkozásra volt szükség a sérülés miatt.

A felügyelők továbbá megállapították, hogy sem a játszótér, sem az mozgáspark nincs elkerítve, illetve hiányzik az utóbbi használatára, esetleges veszélyeire vonatkozó útmutató, pontosabban semmilyen hirdető, leíró tábla vagy pannó nem található az edzőtér területén. Ugyanez érvényes a játszótérre is. A hatósági közlemény megállapítja: a vonatkozó kormányrendelet nem tartalmaz semmilyen előírást a közterületen elhelyezett, ilyen jellegű eszközök forgalmazásával, használatával kapcsolatosan, ezért az önkormányzathoz fordultak, hogy ezeket az adatokat bocsássák a hatóság rendelkezésére.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »