Balczó: Visszaköszön a Rákosi-diktatúra

Az Európai Parlament illetékes szakbizottsága, megfelelve a plenáris ülés május 17-ei döntésének, meghallgatást tartott a jogállamiság magyarországi helyzetéről. A magyar kormányt képviselő Szijjártó Péter külügyminiszter az elhangzott kifogások közül érdemben csak a migráns politikát, a határvédelmet ért bírálatokra válaszolt, amely területen egyébként a Jobbik is támogatta a kormányt.

Az Orbán-féle „Nemzeti Együttműködés Rendszerét” eddig is több tekintetben hasonlították a Kádár-érához. A jogállamiság felszámolása tekintetében a Fidesz-kormány tegnap átlépte a Rubicont. Az Állami Számvevőszéket használta fel arra, hogy legerősebb politikai ellenfelét, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat ellehetetlenítse, kétségessé téve az áprilisi választásokon való részvételének feltételeit. Független állami intézménynek a felhasználása rivális párt tönkretételére a Rákosi-diktatúrából átvett eszköz.

A megoldást nem Brüsszeltől várjuk. Bízunk benne, hogy ez a lépés sokak szemét nyitotta fel, és meglátták az orbáni hatalom valódi arcát, s ennek megfelelően fognak szavazni a jövő évi választásokon. A küzdelmet nem adjuk fel.

Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »