Balaton Sound: ismeretlen tettes ellen indult nyomozás az óriáskerékből kiesett fiatal miatt

Balaton Sound: ismeretlen tettes ellen indult nyomozás az óriáskerékből kiesett fiatal miatt

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound óriáskerekén történt baleset körülményeit – közölte a police.hu.

A tájékoztatás szerint a rendelkezésre álló adatok alapján

2022. június 30-án, este 23 óra magasságában, eddig tisztázatlan körülmények között szenvedett balesetet egy fiatal férfi a Balaton Sound fesztiválon üzemelő óriáskerék használata során.

Az eset teljeskörű tisztázása érdekében

a Siófoki Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást.

A baleset körülményeit a hatóság igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja.

Hírdetés

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban azt mondta a Blikknek, hogy a férfi súlyos belső illetve külső sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után azonnal kórházba, a sürgősségi osztályra szállították.

A fiatal férfi súlyos koponya, gerinc, illetve belső sérüléseket szenvedett.

A szervezők később arról tájékoztatták az ATV-t, hogy a szemtanúk beszámolója szerint a balesetet szenvedő fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába egyedül szállt be, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan esett le.

Mint kiemelték,

a férfi cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására.

Közölték továbbá, hogy az óriáskerék, melyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban többnyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt.

A szervezők megdöbbenéssel értesültek az eseményről és bíznak a fiatalember mielőbbi felépülésében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »