Balaton Sound: gyanús ital miatt ájulhattak el a lányok

A kanadai DVBBS szombati fellépése után két fiatal, eszméletlen lányt találtak a zenekar öltözőjében. Az Index úgy tudja, gyanús ital fogyasztása után jött a filmszakadás a lányoknál.

A Balaton Soundon, a DVBBS nevű kanadai duó öltözőjébe vitt lányok barátai szerint a szombati koncert végén a kordonok között jött egy magyar nő és egy külföldi férfi, ők választották ki a hat fiatalt. A lányok először felmehettek a színpadra, és már ott kaptak egy üveg vodkát a kezükbe – értesült az Index. A koncert után a bulizást a dj-k konténerében folytatták a backstage-ben, ahol fotózkodtak a DVBBS-sel. Ekkor került elő valamilyen ital, amelynek az üvegét nem látták, ebből feles pohárban kínálták őket. Azt gondolják, ez az ital volt az, ami a filmszakadást okozhatta – teszik hozzá.

Az Index forrásai szerint a hat lány közül hárman biztosan rosszul lettek. Egyikükre sírva találtak rá, volt, aki a vécében, más az öltözőben volt. Az egészségügyi sátornál később hallották, hogy az ott dolgozók arra gyanakodnak, gina volt az italukban. Több lányt úgy vittek el a mentők, hogy már a helyszínen infúziót kötöttek a karjukba.

Egyébként úgy tudják, hogy – ellentétben az első hírekkel – a lányokra nem takarítók találtak rá, hanem fesztiválozók, akik az egyik lányt keresve riasztották a biztonságiakat, és velük együtt bementek a backstage-be. Ekkor még ott voltak a dj-k a konténerben, és egy fehér pólós lány volt velük. Miután a mosdóból elvitték a síró lányt, a biztonsági főnök visszament a többiekért. Ekkorra már a dj-k eltűntek, és otthagyták eszméletlenül a fehér pólós lányt, akit később mentő vitt el.

Szabadlábon védekezhetnek

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy a DVBBS fellépése után két fiatal, eszméletlen lányt találtak az öltözőben, ezzel párhuzamosan a rendőrök négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra, akiknél a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak. A zenekar tagjai szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, amelynek során – a rendelkezésre álló adatok alapján – szexuális erőszak gyanúja nem merült fel.

Az Index úgy értesült, a négy ember közé tartozott a kanadai testvéreken kívül egy szürke pólós srác, akiről azt gondolják, szintén a zenészeket kísérte, a negyedik pedig menedzsernek tűnt.

Az Indexnek reagáltak korábban a zenekar tagjai:

„Megrázott minket, hogy a Balaton fesztivál néhány látogatója áldozata lett olyan eseményeknek, amik miatt kórházba kerültek. A rendőrség az együttműködésünket kérte a nyomozásban, és természetesen mindent megtettünk. A rendőrség megerősítette, hogy semmi kapcsolat nincsen közöttünk és a történtek között, ezért mentünk tovább pár órával később az ibizai fellépésünkre. Ettől az esettől függetlenül zajlik egy marihuánával kapcsolatos ügy, mi szívesen válaszolunk ezekre a vádakra, és készségesen segítünk a rendőrségnek megoldani az esetet.

Gondolatban az áldozatokkal és a családjaikkal vagyunk.

Alex és Chris (DVBBS)”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »