Bakondi: nincs mód az eljárások felgyorsítására

A szerdaihoz hasonló akció zajlott le csütörtökön is Kiskunhalason. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint bő egy hónapot maradnak zárt táborokban a migránsok.

Az év első hónapjainak statisztikái szerint átlagosan 30-34 napot tölt egy menedékkérő a magyar befogadóállomásokon, ennyi idő telik el az ügyükben hozott érdemi döntésig – mondta Bakondi György az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a kiskunhalasi zárt állomáson történtekkel kapcsolatban megjegyezte: a magyar és az uniós törvényeket mindenkinek be kell tartania, így nincs arra mód, hogy más táborba helyezzék el az embereket vagy meggyorsítsák az ügyükben zajló eljárást.

“Törvényes eljárás van, törvényesen vannak ők ebben a táborban” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a hatóság három napra rendelheti el a menekültügyi őrizetet, ezt követően csak a bíróság szabbíthatja meg azt, maximum hat hónapra.

Megint skandáltak migránsok – leharapják egymás fülét

Az M1 aktuális csatorna Híradója csütörtökön arról számolt be, hogy ismét csoportokba verődve tiltakoztak a migránsok Kiskunhalason; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál továbbra is fokozott a rendőri jelenlét. Mint felidézték: zsinórban ez a harmadik nap, hogy valamilyen atrocitás történik a kiskunhalasi táborban.

Kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz menekültügyi őrizetes közül mintegy háromszáz fogalmazott meg követeléseket, “a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »