Bakondi: kétségtelen tény, hogy megnőtt a terrorveszély

Bakondi: kétségtelen tény, hogy megnőtt a terrorveszély

BUDAPEST. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint "kétségtelen tény", hogy a bevándorlás – legyen az akár kvóták szerint, akár illegálisan a határokon keresztül – növeli a terrorveszélyt.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában kiemelte: több mint 30 súlyos terrorcselekmény történt a 2015-ös bevándorlási krízis óta. Ezek során több mint 330-an meghaltak.

A főtanácsadó kitért arra is, hogy az ilyen típusú terrorcselekmények elkövetői muszlimok, illetve második vagy harmadik generációs bevándorlók voltak.

Ennek kapcsán Bakondi György megjegyezte, 2015 óta nagylétszámban érkeztek Európába muszlim bevándorlók, akik egy része eltűnt a hatóságok elől. Márpedig sokan vannak köztük, akik korábban a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet mellett is harcoltak – emelte ki a főtanácsadó.

Tizenegy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Tizenegy határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken négy, vasárnap hat jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román határszakaszon egy embert fogtak el. Az elmúlt héten Magyarország területén 33 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – március 12-étől 18-áig – ez a szám 94 volt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »