Bajnokok Ligája – Hihetetlen sorozat után győztes a Real Madrid

Bajnokok Ligája – Hihetetlen sorozat után győztes a Real Madrid

A spanyol Real Madrid nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírását, miután a sorozat döntőjében 1–0-ra legyőzte az angol Liverpoolt.

Bajnokok Ligája, döntő

Real Madrid (spanyol)-FC Liverpool (angol) 1-0 (0-0)

Párizs, Stade de France, v.: Clément Turpin (francia)
gólszerző: Vinícius Junior (59.)
sárga lap: Fabinho (62.)

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (Ceballos, 90.) – Valverde (Camavinga, 86.), Vinícius Junior (Rodrygo, 93.) – Benzema

FC Liverpool: Alisson Becker – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Henderson (Keita, 77.), Fabinho, Thiago Alcántara (Firmino, 77.) – Szalah, Mané, Luis Díaz (Diogo Jota, 65.)

Ritkán tapasztalható események vezették fel a finálét, a találkozó kezdése több mint fél órát csúszott, helyi beszámolók szerint azért, mert rengeteg néző a kapukon kívülre szorult, miközben sokan belépő nélkül próbáltak bejutni a Stade de France-be. A rendbontók megfékezésére a rendőrök könnygázt is bevetettek.

A kezdést követően a Liverpool ragadta magához a kezdeményezést, a Realnak csak szórványos kontratámadásai voltak. Az angolok először Szalah révén kerültek helyzetbe, ekkor Courtois hárított, nem sokkal később pedig, Mané próbálkozásánál a kapufa mentett. A Real Madridnak a 43. percig még csak kapu felé irányuló próbálkozása sem volt, akkor viszont Benzema szinte a semmiből talált be, a VAR azonban közel háromperces elemzés után lest állapított meg.

Hírdetés

A második játékrészt lendületesebben kezdte a Real Madrid és az 59. percben Vinícius Junior meg is szerezte a vezetést.

Ezt követően újra Courtois percei következtek, a belga hálóőr fantasztikus védésekkel őrizte csapatának a vezetést. A 30 esztendős hálóőr lett a finálé hőse, ugyanis BL-döntőbeli rekordot jelentő kilenc védéssel végül sikerre vezette csapatát.

A Real Madrid ezzel története során 14. alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb európai kupában. Az ötödik BL-döntőjében szereplő vezetőedző, Carlo Ancelotti rekordot jelentően negyedszer ért fel a csúcsra.

Karim Benzema Real Madrid francia csatára 15 góljával lett a 2021–2022-es sorozat legeredményesebb játékosa.

A góllövőlista élcsoportja

15 gólos: Benzema (Real Madrid)
13 gólos: Lewandowski (Bayern München)
11 gólos: Haller (Ajax Amsterdam)
8 gólos: Salah (Liverpool)
7 gólos: Mahrez (Manchester City), Nkunku (RB Leipzig)
6 gólos: Arnaut Danjuma (Villarreal), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mbappé (Paris SG), Nunez (Benfica), Sané (Bayern München)
5 gólos: Mané (Liverpool), Messi (Paris SG), Roberto Firmino (Liverpool), Rodrygo (Real Madrid)

(A mester, Carlo Ancelotti és Luka Modric – Reuters)

(Karim Benzema és Dani Ceballos – Reuters)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »