Baji Balázs jó halad afelé, hogy tökéletes formában legyen Tokióban

Baji Balázs jó halad afelé, hogy tökéletes formában legyen Tokióban

Lépésről lépésre nyeri vissza önbizalmát Baji Balázs, aki 60 méteres gátfutásban indul a hét második felében a lengyelországi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. A Honvéd vb-bronzérmese az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy már az esemény megtartása is sokat számít neki.

A sportág egyik legnépszerűbb hazai szereplője aggódott, hogy lemondják az Európa-bajnokságot, mint mondja, az atléták már ki vannak éhezve az igazi nemzetközi versenyekre. Örül a versenynek és annak is, hogy népes lesz a magyar küldöttség.

60 gáton indul az Eb-n, az elmúlt időszakban stabil eredményeket mutatott, de a nagy futás még várat magára – talán majd most. Ha sikerül előrelépnie az eddigiekhez képest, a vb-bronzérmes úgy látja, a döntő is összejöhet – tette hozzá.

Hírdetés

Baji Balázs kifejtette: kemény 25 hónap van mögötte, 2019 elején megsérült, hosszan tartott a lábadozása, tavaly már versenyzett, de nem érte még utol magát. Úgy érzi, most már közel van a száz százalékhoz, a nehezén túl van, kompromisszummentesen tud készülni, de leginkább sebességben van hova fejlődnie. Abban bízik, hogy ha sikerül megszereznie a kvótát, tökéletes állapotban tud kiutazni Tokióba.

Az önbizalmát lépésről lépésre tudja visszaszerezni, szüksége van a versenytapasztalatra is ahhoz, hogy visszaszerezze régi formáját. Ebben lehet segítségére a fedett pályás Eb, mint ahogy sokat számított, hogy nemrég meg tudta nyerni a fedett pályás országos bajnokságot 60 gáton. Kicsi, de fontos lépés volt az is előre – jegyezte meg a vb-bronzérmes.

További érdekességek kedd este fél kilenc után az InfoRádió új, Befutó című atlétikai magazinműsorában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »