Baji Balázs a gátak után most új akadályok előtt

Baji Balázs a gátak után most új akadályok előtt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvárásának megfelelően egyre nagyobb szerepet kapnak a sportolók a különféle szervezetekben. A MOB sportolói bizottságának Baji Balázs lett az elnöke, a világbajnoki bronzérmes atléta két hónapja jelentette be visszavonulását.

Alapvető változásokon ment át Baji Balázs gátfutó élete, mióta szeptemberben bejelentette visszavonulását.

„Megszűnt az a mindennapos cél, elfoglaltság és motiváció, amelyet az élsport adott számomra, de viszonylag hamar hozzászoktam ehhez a megváltozott életformához, és szerencsére hamar megtaláltak azok a lehetőségek és célok, amelyekért érdemes felkelni és dolgozni; ilyen például a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága, amelynek eddig is tagja voltam, részese annak a munkának, amelyet mostantól elnökként én vezetek” – részletezte Baji Balázs, aki ekként a MOB elnökségének is „teljes értékű” tagja lesz.

Közvetlen célja most, hogy a sportolói érdekképviselet fontosságát megértesse sok mindenkivel, a magyar sport különböző szereplőivel.

„Egyértelműen kell szólnunk a szakszövetségek elnökeihez, képviselőihez, emellett kell szólnunk a sportolókhoz, kell tájékoztatnunk őket,

meg kell mutatni, hogy lehet felállítani, aktívan és sikeresen működtetni egy ilyen bizottságot”

Hírdetés

– tette hozzá.

Végső célja e folyamat révén az, hogy minden sportági szövetségen belül legyen sportolói bizottság, ahogy az a nemzetközi vizeken már gyakorlat; megítélése szerint a sportági szövetségek világszerte támaszkodnak a sportolókra, az ő véleményükre, ezt kell átültetni hazai viszonyokra.

Baji Balázs a szervezőbizottság tagjaként szorosan kötődik a 2023-ban Budapestre tervezett atlétikai világbajnoksághoz, amely manapság újra a politika kereszttüzében áll. Erről azt mondta:

„Zajlik a szervezés, folyamatosan kerülünk nemcsak a dátum, hanem a munka szerint is közelebb a világbajnoksághoz. Egyeztetünk a nemzetközi szövetséggel, megy a munka. Persze bőven van idő még, de ott tartunk, ahol tartani kell,

abszolút magabiztossággal lehet bízni abban, hogy nagyon sikeres atlétikai világbajnokság előtt állunk”

– szögezte le.

A hétköznapjaiban természetesen már sokkal kevesebbet sportol, mint korábban, és jól is esik neki, hogy nem kell minden nap rohanni a pályára, miután izomlázasan kikelt az ágyból. Nem napi szinten, de azért sportol – kevesebbet, mint majd szeretne.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »