Bajban a pandasimogató libsikedvenc: a kanadai miniszterelnök nem győz bocsánatot kérni könyökléséért

Bajban a pandasimogató libsikedvenc: a kanadai miniszterelnök nem győz bocsánatot kérni könyökléséért

Adminisztrációjának legrosszabb napján van túl Kanada új miniszterelnöke, a tavaly októberi választásokon váratlan győzelmet arató Justin Trudeau, aki egy felhevült pillanatban véletlenül mellbe könyökölt és meglökött egy demokrata képviselőnőt. Azóta csak bocsánatkéréseitől visszhangzik a kanadai sajtó.

A pandasimogatásról, szíriai "menekültek" befogadásáról és feminista világlátásáról elhíresült szélsőliberális ikon egy parlamenti szavazás során került be a világsajtóba.

A korábban kidobóként dolgozó miniszterelnök erőszakkal próbált meg elrángatni egy konzervatív képviselőt az útjából, de kirohanását egy demokrata képviselőnő szenvedte meg, akit Trudeau telibe könyökölt.

A miniszterelnök nem bírt magával, üvöltözni kezdett, szitkozódott, majd arra kérte a demokrata képviselőket, hogy fogják vissza magukat. A jelenet végéről a bocsánatkérés sem hiányozhatott, melyet csütörtökön megszámolhatatlan alkalommal megismételt.

Az incidens felveti a konzervatívok által oly sokszor feltett kérdést: megérett az elnökségre? Kritikusai elnöki kampánya megkezdése óta tapasztalatlanságával cukkolják, aki megjelenésének és apja nevének köszönheti népszerűségét.

Az eddig töretlen népszerűségnek örvendő Trudeau-t agresszív molesztálónak nevezték, egy veterán politikus név nélkül azt nyilatkozta, hogy még életében nem látott hasonló incidenst a parlamentben.

Justin Trudeau szívhez szóló bocsánatkéréséről is készült felvétel, melyben elnézést kér a parlamenti kirohanásáért: "Fizikai kontaktusba kerültem több képviselővel is, amikor kinyújtottam a karom. Senkit nem akartam megbántani, senkit sem akartam bántani".

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »