Baby Shark – Csúcsokat hódít a minimalista gyerekdal

Baby Shark – Csúcsokat hódít a minimalista gyerekdal

A Baby Shark című dalocska, az ovis bulik legnagyobb slágere ezen a héten a 32. helyen debütált a Billboard százas listáján, három hellyel megelőzve Lady Gaga és Bradley Cooper Shallow-ját, a Golden Globe-díjas film-betétdalt.

A gyerekdal Dél-Koreából indult világhódító útjára, egy Pinkfong nevű oktatási szervezet jóvoltából, amely az óvodás korosztály angoltudását igyekezett játékosan pallérozni. A hozzá készült videoklipen két gyerek utánozza a rajzolt cápákat, majd pedig menekül előlük, akkora sikerrel, hogy eddig több, mint 2,1 milliárd YouTube-megtekintéssel büszkélkedhet a klip, a gyerekek által mutatott tánc pedig Gangnam Style-méretű sikereket arat a kicsik körében. A Baby Shark a legmagasabban debütáló dal a Billboard-listán.

Több ismert szülő, például Cardi B, Chance the Rapper vagy Tyra Banks is komoly reklámot csinált neki azzal, hogy pozitív véleményt posztolt róla a Twitteren, de az Egyesült Államok legnépszerűbb tévés műsorvezetője, James Corden is foglalkozott vele esti showjában.

Hírdetés

A játékipar máris lecsapott a lehetőségre: egy amerikai cég már decemberben jelezte, hogy plüssfigura formájában készül piacra dobni a cápacsalád legkisebb tagját, aki ráadásul a dalt is elénekli, ha megnyomják a hasát. Az Amazonon már előrendelhető ez a játék.  

Vigyázat, a dal rendkívül addiktív, csak az kattintson rá, aki nem bánja, hogy egész  napra a fülébe ragad. Akinek pedig nagyon megtetszik, a 60 perces non-stop verzióját is megtalálja a YouTube-on.   


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »