Babosék kijutottak a páros vb-re

Babosék kijutottak a páros vb-re

Noha Babos Tímea és állandó partnere, a kazah Szvetlana Svedova már a második körben kiesett a pekingi kiemelt tornán, a 2016-os eredményeik alapján indulhatnak az október 23-án kezdődő, Szingapúrban rendezendő páros világbajnokságon.

Már tavaly belekóstolhatott abba Babos Tímea, milyen érzés részt venni a világ legjobb női párosait felvonultató világbajnokságon. Amíg 2015-ben a francia Kristin Mladenovic oldalán szerepelt a vb-n – egy győzelemmel és két vereséggel nem jutottak az elődöntőbe –, addig idén a kazah Szvetlana Svedova társaként kvalifikálta magát a tornára. Babosék jelenleg 5. helyen állnak a világranglistán.

„Természetesen nagyon-nagyon örülök, hogy idén ismét ott lehetek Szingapúrban a világbajnokságon. A 2016-os szezonban sokkal kisebb hangsúlyt fektettem a párosra, ráadásul nem is egy teljes szezont játszottunk végig Szlavával, így a vb elérése tényleg igazán jó érzés. Tavalyhoz képest más rendszer lesz idén, hiszen nem körmérkőzések lesznek, hanem azonnal kieséses rendszer. Így az első meccsen 110 százalékot kell már adni, tényleg minden egyes pont számít majd. Bevallom őszintén, hogy az elmúlt két hét Kínában nem alakult valami jól, voltak problémáim. De ezzel a hírrel, hogy kijutottunk a szingapúri világbajnokságra, pozitívan indult a napom. Remélem, kitart ez az érzés most már az év végéig” – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea.

A két játékos vb-szereplése tényleg a bravúr kategória, hiszen a magyar-kazah duó az Indian Wells-i versenyen indult idén először együtt. A 2013-ban Taskentben tornagyőztes kettős a legjobb négyig jutott, majd Miamiban már finálét játszott. Később is szép eredményeket ért el a páros: Madridban és Rómában a legjobb nyolcba került. A Roland Garroson két mérkőzést nyert Timi és Svedova, majd jött az elődöntő Eastbourne-ben. Utána következett az idei szezon csúcsa, Wimbledon, ahol finálét játszottak, és szoros csatában kikaptak a Williams-nővérektől. Ezután Cincianntiben negyed-, míg New Havenben elődöntős volt a magyar-kazah duó. Néhány nappal ezelőtt Vuhanban ismét a legjobb nyolcba került a páros.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »