Babos történelmet írt, döntőbe jutott párosban az Australian Openen

Folytatta menetelését magyar idő szerint szerda hajnalban Babos Tímea és Kristina Mladenovic Melbourne-ben. A korábbi világelső Hszie Szu-vej, Peng Su-aj páros várt rájuk a női elődöntőben.

Az első szettben rögtön kétszer is el tudták venni az ázsiaiak adogatását, így kisebb visszaesés után 6:4-re behúzták a játszmát. A második felvonás a magyar tenisező honlapjának értékelése szerint simábban alakult. Babosék újra brékkel nyitottak, majd ellenfelük vehetette volna el az ő adogatásukat, de ez végül nem jött össze. A magyar-francia páros jól játszott alapvonalról és a hálónál is, három meccslabdához is jutottak, de ezeket hárították Szu-vejék. A végén Babos Tímea adogathatott a meccsért, s az ő tenyeres ütése jelentette a győztes pontot. A vége 6:4, 6:2, győzelem egy óra húsz perc alatt.

Babos Tímea az első magyar a tenisztörténelemben, aki döntőt játszhat a felnőttek között az Australian Openen. Piros Zsombor tavaly ugyanitt egyéniben ért a csúcsra, de a juniorok között. A 24 éves magyar játékos 2014-ben Kristina Mladenovic és 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben Babos és az osztrák Alexander Peya vegyes párosban volt döntős, szintén az angliai Grand Slam-versenyen. A soproni hölgy érthetően kirobbanó örömmel nyilatokozott honlapjának a találkozó után.

Hírdetés

„Elképesztő, hogy újra döntős lehetek egy Grand Slam-versenyen! A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, nagyon jól ment a játék. Ennek hihetetlenül örülök! Főleg a keddi negyeddöntő után, hiszen nagyon emocionális, nehéz mérkőzés volt. Az eredmény simának tűnik, de egyáltalán nem volt egyszerű az elődöntő. Folyamatosan javulunk, meccsről-meccsre. Nevetve mondtuk: az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. Kristina sokat javult, ma is nagyon jól játszott! A partnerségünkről pedig annyit: jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céjaink, jól kiegészítjük egymást! Szerintem már korábban is lehetett látni, hogy Kristinával tudok a legjobban játszani és összedolgozni. Boldog vagyok, hogy ez most is így sikerült!”

Babosék pénteken játsszák a döntőt, ellenfelük a román Begu-Nicolescu vagy az orosz Makarova-Vesznyina páros lesz.

Babos magyar idő szerint 8.30 órától a vegyespáros negyeddöntőjében is pályára lép az indiai Rohan Bopanna oldalán.

Eredmény:
női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.) – Hszieh Szu-vej, Peng Suaj (tajvani, kínai, 8.) 6:4, 6:2


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »