Babos-csoda Florianopolisban

A lehető legjobban sikerül eddig Babos Tímea és Jani Réka szereplése a brazíliai Florianopolisban rendezett tenisztornán. Babos egyéniben már a legjobb négy között jár, míg a magyar páros bejutott a döntőbe.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A riói olimpiára készülő két magyar teniszező szereplése több mint biztató a nyári játékok előtt pár nappal. Babos Tímea és Jani Réka gyakorlásképpen indult el a florianopolisi tornán, és a brazil versenyen eddig minden várakozást felülmúlóan szerepelnek. Babos egyéniben bejutott a legjobb négy közé, miután 110 perces nagy csatában legyőzte a verseny 4. kiemeltjét, a lett Jelena Osztapenkót. A 23 éves soproni teniszező ellenfele az elődöntőben Ana Bogdan lesz, a 23 éves román játékos 127. helyen áll a világranglistán

Párosban sokkal könnyebb dolga volt a Babos Tímea, Jani Réka duónak, hiszen 51 perc alatt 6:2, 6:1-re verték a paraguayi, mexikói duót, Monserrat Gonzalezt és Ana Sofia Sanchezt. Ezzel a sikerrel a 3. helyen kiemelt magyarok bejutottak a döntőbe, ahol az ukrán ikerpár, Ljudmila és Nadija Kicsenok lesz az ellenfelük.

– Kemény napon vagyok túl, az egyszer biztos. Örülök, hogy ezúttal sikerült legyőzni Osztapenkót! Nehéz meccs volt egy nagyon furcsa első szett után. Azt elveszítettem, kicsit mérges is voltam Magamra. Ami a lényeg, hogy utána sikerült összeszedni Magam, és végül sikerült nyerni. Párosban egész héten nagyon jól ment a játék, örülök, hogy játszhatok Rékával egy kicsit – értékelt hivatalos honlapján Babos Timea az újabb olyan nap után, amikor két mérkőzést játszott és nyert Florianopolisban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »