Bábok, bábosok nemzetközi fesztiválja Kolozsváron

Bábok, bábosok nemzetközi fesztiválja Kolozsváron

Elkezdődött a Puck Nemzetközi Báb- és Marionettszínházak Fesztiválja Kolozsváron, a szemlén 22 előadás, összesen 32 fellépés várja a közönséget. 

danbab22_bSzerdán 18 órától láthatja a közönség a dániai Sofie Krog Színház előadását

Hazai társulatok mellett Oroszországból, Dániából, Magyarországról, a Moldovai Köztársaságból és Szlovéniából is érkeznek művészek, a produkciókat október 17. és 21. között a kolozsvári Puck Bábszínházban, a Diákművelődési Házban, a Zug.zone-ban, a Georghe Dima Zeneakadémián, a monostori Dacia moziban, a Lucian Blaga Nemzeti Színházban, valamint a Kolozsvári Magyar Operában láthatja a közönség.

„Jelentős pillanat a Puck Bábszínház életében a fesztivál 15. kiadása. Kihívásokkal teli évek kemény munkájának és erőfeszítéseinek eredménye, hogy a publikum minden alkalommal kiváló darabokat láthatott a világ összes pontjáról érkező művészek előadásában” – nyilatkozta Emanuel Petran, a Puck Bábszínház igazgatója.

A teljes programból a szervezők kiemelten ajánlják többek közt a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Apakaland című előadását, a dániai Sofie Krog Színház A ház című, angol nyelvű, 12 éven felülieknek szóló produkcióját. A felhozatalban a legkisebbeknek és a kamaszoknak szóló előadások is szerepelnek. A fesztivál keretében A báb és a bábos – Találjunk optimális határt kettejük között című kerekasztal-beszélgetést is meghallgathatják az érdeklődők. A teljes program a teatrulpuck.ro honlapon olvasható.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »