Babcsenko: további 47 újságírót akartak megölni az oroszok, de a bivalyként dolgozó SZBU megmentett mindenkit

Babcsenko: további 47 újságírót akartak megölni az oroszok, de a bivalyként dolgozó SZBU megmentett mindenkit

Érzelmekkel átfűtött Facebook-bejegyzésben vette védelmébe Arkagyij Babcsenko orosz újságíró az Ukrán Biztonsági Szolgálatot (SZBU) azzal érvelve, hogy a meggyilkolást színlelő művelettel nemcsak őt mentették meg, de még több tucatnyi, az orosz vezetéssel szemben kritikus ember megölését akadályozták meg.

A "fotelből bölcselkedőket" újfent emlékeztette arra, hogy az SZBU munkatársai két hónapon át "mint a bivalyok" dolgoztak azon, hogy megszerezzék 47 további potenciális áldozat nevét. (Moszkva szerint eközben legalább egy orosz újságírónőt megpróbáltak beszervezni az életmentő hősök – a szerk.)

Azokra a felvetésekre reagálva, amelyek kétségbe vonták, hogy valóban meg akarták őt öletni, azt írta: az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak nem kötelessége elszámolni minden kételkedő állampolgár előtt, illetve rögvest minden bizonyítékot a nyilvánosság elé tárni. Az embereknek tudomásul kell venniük, hogy a nyomozás még folyamatban van, a titkosszolgálati művelet még nem fejeződött be.

Facebook-bejegyzésében Babcsenko megemlít egy bizonyos Ganapolszkijt, aki szintén elhitte, hogy az életére törnek, és elfogadta a védelmet. Az Aposztrof ukrán hírportál szerint Matvej Ganapolszkijról, az ismert orosz és ukrán televíziós, rádiós újságíróról van szó.

Az újságíró azt kívánta a kritikus posztok íróinak, hogy kerüljenek csak egyszer az ő helyébe. "Kijössz a halottasházból,… napok óta kialvatlanul, túlélve a meggyilkolásodat azután, hogy egy hónapig jártál célkereszttel a homlokodon,…megöleled a feleségedet…, most pedig már semmi érzés, belül teljes üresség" – írta.

Változott a mese: az asszonyt mégiscsak beavatták

Hírdetés

Utalásokat tett arra, hogy a családját is megviselte a titkos műveletben való részvétele, ami bántja őt, de lassan kezdenek mindannyian megnyugodni. A BBC orosz szolgálatának pénteken adott interjújában Babcsenko megerősítette, hogy felesége természetesen be volt avatva, az ő jelenlétében készítették elő az álgyilkosságot és a helyszínt. (Még a végén kiderül, hogy a szakképzett mentősök sem egy amatőr színészt néztek hullának – a szerk.)

Babcsenko rámutatott: nem tudja, hány hónapig, évig kell védőőrizet alatt, "elhúzott függönyök mögött" élnie családjával, és mikor játszhat újra kislánya a szabadban a többi gyerekkel.

Szerda este Vaszil Hricak, az SZBU vezetője bejelentette, hogy az újságíró él, megölését az ukrán titkosszolgálat rendezte meg, mert valóban az életére törtek, méghozzá az orosz titkosszolgálatok megbízásából. Aznap őrizetbe is vették azt az ukrán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az orosz titkosszolgálatok megbízásából ő szervezte meg a gyilkosságot, pontosabban felbérelt egy férfit Babcsenko megölésére. Az illető Borisz Herman, a Smajszer fegyvergyártó vállalat igazgatója. A férfit csütörtökön az illetékes kijevi kerületi bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A gyilkosságra felbérelt férfi – aki korábban a Donyec-medencében szolgált az ukrán fegyveres erőknél – rögtön jelentette az SZBU-nak, amint Herman megkereste őt ajánlatával.

(MTI)

Korábban írtuk:

Igazi hős a Putyin által kivégzett "orosz" újságíró: zsidó létére disznóvérrel kente be magát

Porosenko remekül kivitelezett különleges műveletnek tartja az újságíró-gyilkosság megrendezését

Lelőttek egy orosz újságírót Kijevben – ezzel is Putyint fogják megvádolni


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »