Azt mondják, "a helyzet rendeződött", így hétfőtől újra fogad betegeket a sátoraljaújhelyi kórház csecsemő- és gyermekosztálya

Hétfőtől újra fogad betegeket a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztálya – közölte Kovács Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézmény megbízott főigazgatója vasárnap az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint az ellátást eddig egy főállású és öt közreműködő orvos végezte, múlt hét szerdán azonban a főállású orvos bejelentette, hogy családi okok miatt bizonytalan ideig nem tudja vállalni a munkát.

A megbízott főigazgató közlése szerint „hirtelen nem tudták átszervezni a feladatokat”, így pénteken átmenetileg bezárták az osztályt, a helyettesítésre pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki Miskolcon.

Kovács Lajos elmondta, hogy „a helyzet a hétvégére rendeződött”, így hétfőtől változatlan személyi feltételekkel folytatódik a gyermekek ellátása az intézményben.

(MTI)

Korábban írtuk: Egyszerűen szünetel az ellátás Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »