Azt jósolták, radikálisabb lesz Trump, erre bocsánatot kért

Trump csütörtök este Észak-Karolina Charlotte városában tartott kampánygyűlést, és először fordult elő, hogy bocsánatot kért korábbi sértő megjegyzéseiért.

"A vita hevében és többféle témát érintve néha előfordul, hogy az ember nem válogatja meg a szavait vagy helytelen dolgot mond. Túl nagy a tét a mostani választáson ahhoz, hogy ezek az ügyek felemésszenek bennünket" – mondta Trump, aki most először mondott kampánybeszédet azóta, hogy lecserélte kampányának vezetőit, akikről a politikai elemzők azt feltételezik, hogy a korábbiaknál radikálisabb stílusra ösztökélik majd az elnökjelöltet.

Trump bocsánatkérésére azonnal reagált a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton. Közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozza: "megtudtuk, hogy a beszédíró és a súgógép is tudja, hogy sok minden van, amiért bocsánatot kell kérni. De ez nem volt több, mint jól megírt beszéd, és az is marad mindaddig, amíg Trump nem nevezi meg, hogy sok sértése és megosztó kommentárja közül melyikért kér bocsánatot, és ha nem változtat hangnemén."

Donald Trump egyébként csütörtökön rendőrökkel is találkozott, meglátogatott egy rendőrőrsöt, egy nappal korábban pedig kerekasztal-beszélgetésen is részt vett. Ez azt jelzi, hogy immár nemcsak nagygyűléseken kíván kampányolni, hanem a társadalom különböző rétegeit, csoportjait kisebb körben is szeretné megszólítani.

Új kampánymenedzsere, Kellyanne Conway csütörtökön reggel a CBS televíziónak adott interjújában, este pedig a Fox televízióban Sean Hannity műsorában hangsúlyozta: a kampány szervezettebb lesz, és Donald Trump ügyel majd arra is, hogy – amellett, hogy elmondja Hillary Clinton programjának hiányosságait – felvázolja a saját programjának elemeit, és megoldási javaslatokat is kínáljon.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »