Azt hazudták a recski szülők, hogy két hónapos gyerekük kiesett a babakocsiból, de valójában az ő lelkükön szárad halála

Meghalt egy két hónapos csecsemő csütörtökön Recsken. A szülők azt hazudták, hogy a baba kiesett a babakocsiból, de valójában ők veszejtették el a gyereket. A 19 éves "anyát" és a 21 éves "apát" őrizetbe vették a rendőrök.

Egy helyi egészségügyi intézményből érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába június 2-án a kora reggeli órákban, miszerint ott egy, a szülei által ellátásra bevitt, két hónapos gyermek életét vesztette.

Az eljárásban idegenkezűségre utaló körülmény merült fel, melyet az orvosszakértő elsődleges véleménye is megerősített. Ennek alapján a gyermek 19 éves anyját és 21 éves apját – őrizetbe vételük mellet – gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a két szülő ellen halált okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, továbbá kezdeményezte előzetes letartóztatásuk indítványozását.

Lázár Levente a HMRFK sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta, hogy a nyomozásba bevont orvosszakértő véleménye megállapította, hogy valótlan a szülők azon állítása, hogy a baba kiesett a babakocsiból.

A szülők beismerő vallomást tettek és elismerték, hogy az ő hibájukból hunyt el a gyermek.

A Heol információi szerint az "apa" ellen gyermekbántalmazás miatt büntetőeljárás van folyamatban. Úgy tudják, a másik gyermek négy éves.

(Heol nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »