Ázsiai országok vezetői is gratuláltak Bidennek

Ázsiai országok vezetői is gratuláltak Bidennek

Több ázsiai ország vezetője gratulált Joe Bidennek, az Egyesült Államok frissen beiktatott elnökének csütörtökön, mások mellett Mun Dzse In dél-koreai elnök, aki a Twitteren leszögezte: Szöul folytatja az együttműködést Washingtonnal a térség biztonságának és békéjének érdekében.

„A koreai néppel együtt ön mellett állunk az egyesült Amerikát illetően” – szögezte le Mun, aki hazájában a két Korea közeledésének egyik zászlóvivője.

Hozzátette: Washington és Szöul kapcsolata szorosabbá válik az által, hogy közösen fordulnak olyan ügyek felé, mint az egészségügy helyzete és a globális felmelegedés.

Gratulációját fejezte ki az új washingtoni adminisztrációnak Narendra Modi indiai miniszterelnök is, aki emlékeztetett Kamala Harris alelnök indiai származására, és történelmi pillanatnak nevezte Harris beiktatását.

Hírdetés

Lee Hsien Loong szingapúri miniszterelnök is gratulációját fejezte ki, valamint reményének adott hangot, hogy Washington nagyobb mértékben elköteleződik a délkelet-ázsiai térségben.

Caj Jing-ven tajvani elnök az új adminisztrációt üdvözlő közleményében leszögezte: reméli, Tajpej és Washington szorosabbra fűzik a partnerséget.

Az ázsiai vezetők mellett Scott Morrison ausztrál miniszterelnök a Twitteren közzétett gratulációjában szintén a két ország együttműködését hangsúlyozta, hozzátéve, hogy sosem volt ilyen fontos az amerikai-ausztrál szövetség.

Az új-zélandi kormányfő, Jacinda Ardern közleményében a két ország számára fontos ügyeket emelte ki, mint például a klímaváltozást és a Csendes-óceán térségének a biztonsági helyzetét. „Biden elnök úr beiktatásakor elhangzott üzenete az egységről jól cseng az új-zélandiak számára” – tette hozzá a miniszterelnök.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »