Azonosították a nizzai mészárost

A francia hatóságok azonosították a csütörtök esti nizzai terrorcselekmény elkövetőjét: valóban az a 31 éves, tunéziai születésű férfi volt, akinek a személyazonosító iratait már korábban megtalálták a tömeggyilkossághoz használt teherautóban – értesült az AFP pénteken rendőrségi forrásból.

A férfi egyes sajtóhírek szerint francia-tunéziai, más források szerint viszont tunéziai állampolgár volt érvényes francia tartózkodási engedéllyel. Nizzában lakott.

Az elkövetőt korábban többek között lopásért, fegyveres bűncselekményért és családon belüli erőszakért ítélték el, de terrorgyanú miatt nem tartották számon a hatóságok – jelentette a BFMTV televízió.

A Nice-Matin című lap szerint a rendőrség pénteken házkutatást tartott a merénylő lakásán. A lap meg is nevezte a férfit: Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

A tömeggyilkossághoz használt bérelt teherautóban jogosítványa mellett találtak egy mobiltelefont és egy bankkártyát is.

A rendőrség több akcióba kezdett pénteken, egyebek között magában a dél-franciaországi városban is. Az AFP-nek nyilatkozó rendőrségi forrás megerősítette, hogy a férfi – miközben a tengerparti sétányon végigtarolta az embereket – „legalább egyszer irányt változtatott”, nyilvánvalóan a lehető legtöbb embert el akarta ütni.

Kövesse velünk az eseményeket percről percre!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »