Azonnal kiutasíthatják az erőszakos migránsokat Finnországból

Azonnal kiutasíthatják az erőszakos migránsokat Finnországból

A népakarat nyomására a finn parlament elé került a bűncselekménnyel gyanúsított menedékkérők azonnali kiutasításáról szóló kezdeményezés.

A menedékkérők által elkövetett szexuális bűncselekmények hatására népi kezdeményezés indult Finnországban azért, hogy az ilyen bűncselekményekkel vádolt külföldieket fellebbezés lehetősége nélkül, azonnal ki lehessen utasítani az országból. A kezdeményezők a hét végén összegyűjtötték a szükséges 50 ezer aláírást ahhoz, hogy a törvényhozásnak kötelező legyen tárgyalnia a javaslatról.

A hét végén rendkívüli kormányülést követelt a Kék Reform nevű kormánypárt, amely szerint ki kell toloncolni az országból a szexuális bűncselekményeket elkövető menedékkérőket, és szigorúbb büntetéseket kell kiróni az ilyen erőszakcselekményekért, a hatóságoknak pedig alaposabban kell ellenőrizniük a migrációt.

Hírdetés

Juha Sipilä miniszterelnök közleményt adott ki, amelyben szigorúan elítélte ezeket a bűncselekményeket. Kai Mykkänen belügyminiszter közlése szerint az oului bűncselekmények elkövetésével Észak-Afrikából és a Közel-Keletről érkezett migránsokat gyanúsítanak. Ezekből a térségekből érkezik a legtöbb bevándorló az országba. A tárcavezető hozzátette, hogy új intézkedési szabályzat készül a szexuális indíttatású erőszakcselekmények megfékezésére.

A népi kezdeményezést aggasztónak tartják jogi szakértők, mert a finn jog szerint is minden bűncselekménnyel gyanúsítottnak joga van a bírósági tárgyaláshoz.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »