Azért mégiscsak övék a NATO második legerősebb hadserege

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a török külpolitikára mindig is a terület- és hatalomszerzés volt jellemző. Erdogan hatalma a belpolitikai pozíciójából és NATO-tagságukból ered – tette hozzá. Törökország a második legnagyobb katonai potenciállal rendelkező ország, hadserege létszáma óriási. A legnagyobb poblémának nevezte, hogy az EU egyáltalán megkötötte ezt az ostoba megállapodást Törökországgal.

Magyar Menedék - Chemtrail

A biztonságpolitikai szakértő szerint nem tudni, hogy ki robbantott Törökországban csütörtök reggel, de mostantól folyamatos élethelyzet lesz ez az elkövetkező időszakban. Permanens robbantásokra kell számítani.

Földi László az M1 Ma reggel című műsorában két okkal indokolta kijelentését: egyrészt olyan mértékű invázó érte Törökországot, ahol szükségképpen jelen van az Iszlám Állam a menekültek között, valamint az egyre szigorodó török politika is fokozza ezt a veszélyt.

Megjegyezte, hogy nem tudni ki robbantott csütörtök reggel Dél-Törökország kurdok lakta területén, de a biztonságpolitikai szakértő szerint erre kell számítani az elkövetkező időkben: folyamatosan robbantások lesznek.

A probléma, hogy az EU egyáltalán megkötötte ezt az ostoba megállapodást Törökországgal – mondta Földi László, mivel ezzel Erdogan stratégiai előnybe került. Ha az unió enged és megszűnteti a vízumkényszert, vagy engedi, hogy befejezzék a csatlakozást, Törökország nyertese a paktumnak. Amennyiben az unió elutasítja a csatlakozását, a törökök újra tömegeket fognak a görög szigetek felé engedni, ezáltál mentesülnek a nyomás alól.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a török külpolitikára mindig is a terület- és hatalomszerzés volt jellemző. Erdogan hatalma a belpolitikai pozíciójából és NATO-tagságukból ered – tette hozzá. Törökország a második legnagyobb katonai potenciállal rendelkező ország, hadserege létszáma óriási.

Földi László szerint nem lehet bízni Erdoganban, nert nem feltétlenül tartja be a szavát, mint ahogy erre már volt példa.

híradó.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »