Azért kell válság alatt is milliárdokból plakátolni, hogy az emberek tudják, milyen jó kormányuk van

Valószínűleg nem elég a közmédia, a szakszervezeti rendszer vagy bármely sajtótermék ahhoz, hogy az emberekhez eljussanak a kormányzati döntések hírei, ezért szükséges plakátokkal teleszórni az országot – derül ki Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának írásbeli válaszából, amit Jakab Péter Jobbik-elnöknek küldött.

Jakab azt kérdezte írásban Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy

„mennyi adófizetői forint látja kárát a vírushelyzettel kapcsolatos kormányzati propagandának?”

Hírdetés

A Jobbik elnöke szerint a koronavírus-világjárvány közepette a magyar állampolgároknak azzal a megdöbbentő ténnyel kell szembesülniük, hogy míg a védekezésre különféle megszorításokon keresztül gyűjt forrásokat a kormány, a különböző online és egyéb más hagyományos hirdetési felületeken propaganda hadjáratot folytatnak.

A miniszterelnök helyett Dömötör Csaba által megírt válasz szerint a kormány tájékoztató tevékenysége a bajbajutott munkavállalókat célozza,

„mivel fontosnak tartjuk, hogy a munkaadók és a munkavállalók értesüljenek a támogatási lehetőségekről”.

Egyelőre számszerű adatokat sem közöltek, az adatok csak a kampány lezárulta után lesznek elérhetők. Az államtitkár megnyugtatásul közölte, hogy a kampány kivitelezésével megbízott vállalkozót a jogszabályi előírásoknak megfelelően közbeszerzési eljárással választják ki.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »