Azbej Tristan találkozott Ferenc pápával Moszulban

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Azbej Tristan vasárnap arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy a pápa az Iszlám Állam terrorista szervezet fanatikusai által lerombolt templomban imádkozott a sokat szenvedett iraki keresztény közösségekért.

Az államtitkár közlése szerint a találkozón beszámolt Ferenc pápának az iraki üldözött keresztények számára nyújtott magyar támogatásokról, az egyházfő pedig megáldotta a magyarok misszióját.

Hírdetés

Azbej Tristan ma személyesen találkozott Moszulban Ferenc pápával, az Iszlám Állam fanatikusai által lerombolt helyi templom előtt, ahol a Szentatya imát tartott az iraki üldözött keresztény közösségekért.

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár nem csak a program vezetőjeként, hanem a 15 milliós magyarság képviseletében számolt be Őszentségének az üldözött keresztényeket segítő magyar misszióról, melyet Ferenc pápa megáldott.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár látogatást tesz a program segítségével felépített Marjamana iskolában az észak-iraki kurd autonóm régió székhelyén, Erbílben 2021. március 6-án. MTI/Fehér Bertalan


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »