Az ÚVZ arra kér mindenkit, határátlépéskor tartsa be a hatóságok utasításait

Az ÚVZ arra kér mindenkit, határátlépéskor tartsa be a hatóságok utasításait

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) felszólítja a lakosokat, hogy a határátlépéskor tartsák be a hatóságok utasításait. Daša Račková, a hivatal szóvivője szerdán arról tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy tárgyalnak a további lehetséges intézkedésekről, mivel kedden (július 27.) fel-függesztette az Alkotmánybíróság a hivatal egyes, a határokat érintő rendelkezéseit.

Amíg a rendelet meg nem jelenik a Törvénytárban, a jelenlegi rendszer marad érvényben, beleértve a július 9. előtt az első adaggal beoltott személyekre, az ingázókra és a 12 és 18 év közötti személyekre vonatkozó szabályozást

Hírdetés

– mondta Račková.

A szóvivő hozzátette, a Közegészségügyi Hivatal egyelőre nem kapta meg az Alkotmánybíróság határozatát. A határátlépésről szóló, később életbe lépő rendelkezésekről időben tájékoztatni fogják a lakosságot.

Július 19-én ismét az Alkotmánybírósághoz fordult az ellenzék, mert alkotmányellenesnek tartja azt a rendeletet, amely minden Szlovákiába érkező, be nem oltott személyt 14 napos karanténra kötelezne. A beadványt a Smer-SD és a parlamenten kívüli Hlas-SD független tagjai is támogatták.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »