Az utolsó pillanatban adta fel bűntársait a kegyetlen öregezés vádlottja

Csak az ítélethozatal előtt nevezte meg bűntársait a kisnánai rablógyilkosság vádlottja – közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A 24 éves férfi az utolsó pillanatig tagadta az emberölés elkövetését, de a tárgyalás berekesztése előtt úgy döntött, hogy nem vállalja egyedül a felelősséget az életfogytig tartó büntetéssel fenyegetett bűncselekményért, hanem megnevezi addig ismeretlen társait.

A Heves Megyei Főügyészség most ez alapján vádat emelt további két tettessel szemben is. A megvádolt tettestársak nem sokkal a bűncselekmény elkövetése előtt költöztek Kisnánára. Itt találkoztak egyikük távoli rokonával, az ügy eddigi egyetlen vádlottjával, aki hosszabb ideje tervezte, hogy kirabolja a község vegyesboltjának korábbi vezetőjét, egy 78 éves, egyedül élő asszonyt.

2012. október 13-án, kevéssel éjfél után a három vádlott behatolt a nő házába, de az asszony felébredt a zajra, mire a betörők egyike rátámadt, és egy rúdszerű eszközzel brutális módon, kíméletlenül több nagy erejű ütést mért az arcára, majd a földre zuhanó asszonyt meg is taposta. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egy órán belül meghalt. Addig azonban a meghalással együtt járó szenvedést meghaladó fájdalmakat, kínokat élt át a vádirat szerint.

Hírdetés

Ezalatt a vádlottak átkutatták a házát, és több százezer forint értékben aranyékszereket és készpénzt vettek magukhoz.

A nyomozás adatai alapján az elkövetők közül egyet sikerült biztosan azonosítani. Vele szemben 2014 februárjában minősített emberölés miatt emeltek vádat. Feltételezett társait kihallgatták, de az ellenük szóló bizonyítékok nem voltak elegendők a vádemeléshez, így a csaknem két éve folyamatban lévő tárgyalási szakban a férfi egyedül ült a vádlottak padján, egészen tavaly november végéig, amikor – közvetlenül a bizonyítás lezárása és a vádbeszéd előtt – vallomástételre jelentkezett. Ekkor nevezte meg bűntársait, és számolt be a rablógyilkosság részleteiről.

Vallomása alapján most társaival szemben is benyújtották a vádiratot. Ebben a Heves Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja az elkövetőket, akik közül a sértettet bántalmazó – többszörös visszaesőnek minősülő – férfival szemben tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására, élettársával szemben pedig határozott idejű fegyházbüntetésre tett indítványt.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »