Az utolsó másodpercekben fordított és győzött a DAC a Vasas otthonában

Az utolsó másodpercekben fordított és győzött a DAC a Vasas otthonában

A magyar másodosztályban szereplő Vasas elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára a dunaszerdahelyi DAC. Bernd Storck együttese a budapesti Fáy utcai Vasas Sportcentrum műfüves pályáján vendégeskedett.

A sárga-kékek közel egy hónap után léptek ismét pályára, a dunaszerdahelyi együttes a téli felkészülés tizedik napján a Vasas ellen lépett pályára a budapesti Fáy utcai Sportcentrum Mészöly Kálmán műfüves sportpályáján.

Bernd Storck együttese az ősszel megszokott legerősebb kezdőjét küldte pályára a Vasas ellen, a kezdőből a sérült Eric Davis, valamint a Vasas korábbi játékosa, Vida Máté sem állhatot még Bernd Storck rendelkezésére.

A mérkőzés első gólszerzési lehetősége a hazaiak előtt adódott, Radó András próbálkozását Jedlička fogta könnyedén. A 10. percben a sárga-kékek is megvillantak: Blakcman távoli középre tartó lövését Jova védte, majd az ellentámadásból a piros-kékek kerültek nagy helyzetbe Radó fejese azonban centikkel kerülte el Jedlička kapuját.

Ezt követően a Vasas meg is szerezte a vezetést, a mérkőzés elején nagyon aktív Radó András kapott egy remek labdát, amit szerencsével meg is tartott, majd mattolta a DAC cseh hálóőrét megszerezve a vezetést a hazaiaknak. A mérkőzés 20. percében ismét a Vasas veszélyeztetett Silyét szöktette Pátkai, de lövésébe beleért az egyik dunaszerdahelyi védő. A szöglet után Viczián bólintott a sárga-kékek kapuja fölé.

A 24. percben a DAC előtt óriási egyenlítési lehetőség adódott, Ramirez több védő gyűrűjében tüzelt kapura, amit Jova nagy bravúrral védett. Egy perccel később a sárga-kékek csapatkapitánya Kalmár Zsolt is helyzetbe került, a bal alsó sarok felé tartó lövését Jova ismételten védeni tudta.

Hírdetés

A folytatásban a DAC átvette a játék irányítását és több lehetőséget is kidolgoztak Bernd Storck tanítványai, a 29. percben Balić puskázott el egy ígéretes lehetőséget, a 16-os vonalán helyezkedő horvát középpályás elkapkodta és csúnyán a kapu fölé bombázott.

A 32. percben Ramirez ismét ziccerbe került, de Jova ezúttal is nagy bravúrral hárította a venezuelai támadó próbálkozását, majd három perccel később ismét a Vasas kapusának akadt dolga Divkovič szabadrúgásánál.

Öt perccel az első játékrész vége előtt Radó jobb oldali szögletét kivágta egy védő, ami ismét Radó elé került, akinek a kapu elé lőtt lapos labdáját Jedlička csak lábbal tudta védeni.

Szünetről visszatérve mindkét szakvezető több cserét is végrehajtott. A 60. percben Balić szabadrúgását ezúttal is Jova védte bravúrral.

A mérkőzés 69. percében a csereként pályára lépő Kovács Milán került óriási helyzetbe, a kapujából kilépő Szárazot is átemelte, de próbálkozása a kapu fölé szállt. Bernd Storck több fiatal tehetségének is lehetőséget biztosított, többek között Nebyla, Sharani, Moumou és az amerikai Braun is pályára léphetett.

A 73. percben újabb Vasas ziccer adódott, Balajti próbálkozását Száraz védte. A csattanó azonban a mérkőzés utolsó másodperceire maradt, a 89. percben Balić kiegyenlített, majd nem egész egy perccel később Sharani egy remek labdaszerzést követően a győzelmet jelentő találatot is megszerezte.

A sárga-kékek legközelebb egy hét múlva a MOL Akadémián fogadják a szintén magyar másodosztályban szereplő Győri ETO csapatát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »