Az USR-PLUS levélben kérte Orbant, hogy tegyen meg mindent a kétfordulós polgármester-választások visszavezetéséért

Az USR-PLUS levélben kérte Orbant, hogy tegyen meg mindent a kétfordulós polgármester-választások visszavezetéséért

FelhĂ­vĂĄst intĂŠzett a MentsĂŠtek meg RomĂĄniĂĄt SzĂśvetsĂŠg (USR) ĂŠs a SzabadsĂĄg, EgysĂŠg, SzolidaritĂĄs PĂĄrtja (PLUS) alkotta szĂśvetsĂŠg Ludovic Orban miniszterelnĂśkhĂśz, hogy „ne engedjen a SzociĂĄldemokrata PĂĄrt ĂŠs az RMDSZ megfĂŠlemlĂ­tĂŠsĂŠnek”, ĂŠs tegyen meg minden tőle telhetőt a kĂŠtfordulĂłs polgĂĄrmester-vĂĄlasztĂĄsra valĂł visszatĂŠrĂŠs ĂŠrdekĂŠben.

Az USR-PLUS SzĂśvetsĂŠg kĂŠpviselői, IonuĹŁ Moşteanu ĂŠs Vlad Voiculescu hĂŠtfői kĂśzĂśs sajtĂłtĂĄjĂŠkoztatĂłjukon emlĂŠkeztettĂŠk Ludovic Orban miniszterelnĂśkĂśt: a kormĂĄnya beiktatĂĄsa előtt alĂĄĂ­rt megĂĄllapodĂĄsban vĂĄllalta, hogy az ĂĄltala vezetett kabinet mindent megtesz majd a kĂŠtfordulĂłs polgĂĄrmester-vĂĄlasztĂĄs ĂşjbĂłli bevezetĂŠse ĂŠrdekĂŠben. A szĂśvetsĂŠg kĂŠpviselői ugyanakkor felhĂ­vĂĄst intĂŠztek Orbanhoz, hogy ne engedjen az ĂŠppen ez okbĂłl „bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄnnyal fenyegetőző PSD ĂŠs RMDSZ megfĂŠlemlĂ­tĂŠsĂŠnek”.

Hírdetés

„Vannak olyan megyei jogĂş vĂĄrosok, ahol a polgĂĄrmestereket 8-9 szĂĄzalĂŠkkal vĂĄlasztottĂĄk meg, ami tĂĄvol ĂĄll a reprezentativitĂĄstĂłl. KĂŠtfordulĂłs polgĂĄrmester-vĂĄlasztĂĄst akarunk, a polgĂĄrok ĂŠrdekĂŠben” – fogalmazott az USR alelnĂśke, IonuĹŁ Moşteanu kĂŠpviselő.

A RomĂĄnia 100 platform tĂĄrsalapĂ­tĂłja, Vlad Voiculescu szintĂŠn felszĂłlĂ­totta a miniszterelnĂśkĂśt, hogy „ne engedjen a zsarolĂĄsnak”, mert alapvető fontossĂĄgĂş, hogy a polgĂĄrok kĂŠt fordulĂłban vĂĄlasszĂĄk meg az elĂśljĂĄrĂłjukat. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »