Az USA zöldet adott az új, egyadagos Johnson & Johnson vakcinának. Hatékony a vírus mutációival szemben is

Az USA zöldet adott az új, egyadagos Johnson & Johnson vakcinának. Hatékony a vírus mutációival szemben is

Az amerikai föderális Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatal (FDA) szombaton engedélyezte a Johnson & Johnson egyadagos, koronavírus elleni vakcináját. Ennek köszönhetően az elkövetkező napokban amerikaiak milliót tudják beoltani.

Az egész világon végzett felmérés szerint a Johnson & Johnson oltóanyaga az enyhébb és súlyosabb tüneteket produkáló Covid-19 fertőzöttek 66 százalékénál hatékony. A hatás a beadást követő 4 héten belül jelentkezik.

Dél-Afrikában is eredményes volt

Hírdetés

Emellett száz százalékos hatékonyságot mutat a kórházi kezelésekkel és az elhalálozással szemben. Azaz, aki beadja magának, az garantáltan nem kerül kórházba és nem kell félnie az elhalálozástól sem Covid-19 miatt. A Johnson & Johnson oltóanyaga a tesztelések során helyt állt a mutációkkal rendelkező országokban is, mint például Dél-Afrika, ahol komoly aggodalmakat okoz a mutálódott vírus.

Az USA-ban, ahol eddig már a világon a legtöbb, 510 ezer halálesetet jegyeznek. Így három vakcinával fognak tudni oltani. A Johnson & Johnson mellett Modernával és Pfizer/BioNTech-kal is.

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »