Az űrből is látszódik a világ legnagyobb karácsonyfája

Idén is kigyúltak a karácsonyi fények Olaszország Umbria tartományának középkori kisvárosában, Gubbióban. Ám a világ legnagyobb karácsonyfája nem egy hagyományos értelemben feldíszített fenyőfa.

A Monte Ingino lejtőjén „felállított” fa váza karácsony után is a hegyen marad, az ünnepi szezon kezdetével viszont több ezer izzó felkapcsolásával lehet bevilágítani az olasz hegyoldalt. A 650 méter magas 8,5 kilométernyi 3000 színes fényből összeállított karácsonyfa egy hegyoldalban fekszik, tetején egy hullócsillaggal. 1991-ben A világ legnagyobb karácsonyfája címmel bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe, azóta minden évben ünnepélyes keretek között gyúlnak ki a különleges fa fényei.

Forrás: Twitter / The Local

Forrás: Twitter/The Local

Hírdetés

A fényeket három éve Ferenc pápa kapcsolta föl egy tablet segítségével a Vatikánból, idén azonban egy olasz űrhajós, Paolo Nespoli küldött az űrből egy jelet december 7-én.

A karácsonyfa égőinek meggyújtása komoly előkészületeket igényel: a több száz izzó becsavarása és a több ezer kilométernyi kábel átvizsgálása minden évben három hónapnyi munkát ad az önkéntes csapatnak. Idén ötven önkéntes összesen kétezer órát dolgozott a fa  „felállításán”.

A különleges karácsonyfának és a köré épülő ünnepélynek egy külön honlapot is szenteltek, ahol egy timelapse-videó is megtekinthető a fények kigyúlásáról.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »